ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία διαμαρτυρίας για την κοινωνική ασφάλιση

πορεία-διαμαρτυρίας-για-την-κοινωνικ-284471

Νέο προμελετημένο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση της κυβέρνησης ΝΔ κατήγγειλαν προχθές Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας, οι οποίες από κοινού με τα σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, τους αγροτικούς, φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησαν προχθές πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς του Θεοδωρή Γεωργακάκη, που επισήμανε εκ μέρους των αγροτών του Πηλίου: «…την ανάγκη του κοινού αγώνα των αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων για να ανατρέψουμε την νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό της κυβέρνησης».

Εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, η κεντρική ομιλία έγινε από τον γεν. γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Κωνσταντίνο Τζουμπουσλή, ο οποίος σημείωσε ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την επίθεση στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, την αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις.

Οπως είπε, δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, την Πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες εργαζόμενες, όλον τον εργαζόμενο λαό (αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες).

«Είμαστε στην τελική ευθεία, για ένα ασφαλιστικό σύστημα αποκλειστικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την άνοδο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις αγωνίζονται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου