ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρό κύμα στην έλευση του Δεκεμβρίου στη Μαγνησία

ψυχρό-κύμα-στην-έλευση-του-δεκεμβρίου-285436

Πτώση θερμοκρασίας, με πιθανότητα ελαφράς χιονόπτωσης στο Πήλιο

Με πτώση της θερμοκρασίας αποχαιρετά σήμερα τη Μαγνησία ο Νοέμβριος, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες και ενδεχομένως περισσότερη ψύχρα αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο, πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες χειμωνιάτικες ψύχρες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού ψηλά στο Πήλιο, χωρίς να προκληθούν, ωστόσο, προβλήματα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι πέντε έως έξι βαθμούς χαμηλότερη στη Μαγνησία σε σύγκριση με την αντίστοιχη των προηγούμενων ημερών. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας πρόγνωσης της ΕΜΥ, «δεν αναμένεται τίποτα ανησυχητικό στον καιρό, αλλά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα επικρατεί ψύχρα».

Η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμαίνεται από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στις κορυφές του Πηλίου από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με συννεφιές στα πεδινά, όπου θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές και στις κορυφές του Πηλίου χιονοπτώσεις ασθενείς και κατά διαστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου