ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη λαμπερή τελετή φωταγώγησης του Βόλου

αντίστροφη-μέτρηση-για-τη-λαμπερή-τελ-286088

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν ως επίτιμοι προσκεκλημένοι, στην τελετή φωταγώγησης της πόλης του Βόλου.

Η λαμπερή τελετή φωταγώγησης της πόλης, γεμάτη συναίσθημα και Χριστουγεννιάτικη μαγεία, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου με προσκεκλημένους τους Δέσποινα Βανδή και Χρήστο Μάστορα – Μέλισσες.

Ο Βόλος ζει και πάλι! Μόλις τρεις ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει με μία φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης, η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου για την πόλη του Βόλου, η γιορτή των Χριστουγέννων με ένα σαρανταήμερο εκδηλώσεων γεμάτο από μαγεία και γιορτινές εκπλήξεις.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου χιλιάδες κόσμου αναμένεται να υποδεχθούν την Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα, αφού προηγηθεί ένα μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τις χορωδίες του Ωδείου και τις σχολές χορού Break A Move και Dance Studio.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης – οι οποίοι ξεπερνούν τους 140 – ακολουθούν εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας σε συνεργασία με τους τεχνικούς, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άρτιο καλλιτεχνικά, αλλά και τεχνικά, ώστε να φύγει δορυφορικά από τον Βόλο μία εντυπωσιακή εικόνα αντάξια της σύγχρονης πολιτιστικής δυναμικής της πόλης.

Με την άφιξη των προσκεκλημένων καλλιτεχνών στο χώρο της τελετής και κατά τη διάρκεια του προγράμματος που θα παρουσιάσουν με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας θα ακολουθήσουν εκπλήξεις για το κοινό, έως τη μεγάλη στιγμή που ο Δήμαρχος του Βόλου θα πατήσει το «μαγικό» κουμπί και θα φωταγωγηθεί γιορτινά η πόλη παράλληλα με τη ρίψη εντυπωσιακών βεγγαλικών.

Στην περιοχή της παραλίας θα τοποθετηθούν πέντε γιγαντοοθόνες led υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πολυπληθές κοινό, ενώ ηχητικά μηχανήματα θα μεταδίδουν τις μελωδίες σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου έως το κεντρικό λιμάνι.

Με τη λήξη της τελετής, η χριστουγεννιάτικη μαγεία συνεχίζεται με τις στολισμένες άμαξες και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου να ηγούνται πορείας του Δημάρχου, των καλλιτεχνών και του κοινού κατά μήκους της οδού Δημητριάδος κάτω από τον μπλε ουρανό, με στάση στο θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων και τελικό προορισμό το Χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και τους Δέσποινα Βανδή – Χρήστο Μάστορα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέα Μιμαίου. Σε κομμάτια που αποδίδει η Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες σε χορογραφίες των Νίκυ Κρίτσλοου, Κωνσταντίνου Πανόπουλου και Κατερίνας Σαρρή. «Ιπτάμενος» Άη Βασίλης ο Βαγγέλης Θέος, σε συνεργασία με τους Νίκο Μαγγίτση και Γιώργο Ράιο (προπονητικό team αναρρίχησης του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου).

«Και κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς, η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε». Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…», επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου