ΤΟΠΙΚΑ

Μυρίζει… Χριστούγεννα στον Βόλο

μυρίζει-χριστούγεννα-στον-βόλο-286968

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στην παραλία η μεγάλη πρεμιέρα με Δέσποινα Βανδή, Χρήστο Μάστορα και Μέλισσες

Ένα ξωτικό οδηγεί τον Αη Βασίλη μέχρι την πλατεία Αγίου Νικολάου για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά. Λίγο παρακάτω ένας λυράρης αποχαιρετά τον παλιό χρόνο και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον νέο. Το σκηνικό συμπληρώνει ένας χιονάνθρωπος αλλά και τάρανδοι και ξωτικά…

Τη θέση τους κατά μήκος της Ερμού, κάτω από τον μπλε ουρανό και απέναντι από τη «ζωντανή» φάτνη στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου πήραν χθες το πρωί οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες που συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό στον Βόλο… Με την εγκατάσταση των χριστουγεννιάτικων χάρτινων γλυπτών μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να βγουν φωτογραφίες μπαίνοντας σε γιορτινό κλίμα.

Στον Δήμο Βόλου οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις λίγα μόλις 24ωρα πριν την πρεμιέρα της εορταστικής περιόδου. Ο μπλε ουρανός φωτίζει ήδη –αν και δοκιμαστικά την πόλη, το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει πάρει τη θέση του απέναντι από το Δημαρχείο και πάνω από τον κυκλικό κόμβο με την Αργώ, πετά ο Αη Βασίλης. Στον Βόλο άρχισε να… μυρίζει Χριστούγεννα.

Η φάτνη όπου τις επόμενες ημέρες θα μπουν ζωάκια είναι έτοιμη, ενώ την τελική του μορφή παίρνει το «Χωριό του Αη Βασίλη» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην πλατεία Πανεπιστημίου ο τρομερός τυρανόσαυρος Ρεξ ύψους έξι μέτρων βρίσκεται ήδη στο πάρκο των Δεινοσαύρων που θα αναπτυχθεί σε δύο χώρους: τόσο εσωτερικά όσο και στο εξωτερικό της πλατείας όπου ήδη οι πρώτοι δεινόσαυροι «επιτηρούν»… την κίνηση πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα χθες στήθηκε και η εξέδρα στην παραλία του Βόλου μπροστά από την Αργώ απ’ όπου θα δοθεί το σήμα της έναρξης των πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο Χρήστος Μάστορας και οι Μέλισσες αναμένονται στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα και η Δέσποινα Βανδή την Τρίτη το πρωί για να κάνουν τις τελικές πρόβες πριν τη φαντασμαγορική εκδήλωση για το άναμμα των φώτων, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην παραλία μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου.

Προς το παρόν οι πρόβες γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας και στο Ωδείο Βόλου ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας. «Ολος ο μηχανισμός του Δήμου, όχι μόνο ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες, η καθαριότητα, το πράσινο βρίσκονται επί ποδός για τη μεγάλη γιορτή», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ο Βόλος γίνεται… μπλε

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου η φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης

Αρχίζουν στις 3 Δεκεμβρίου, με τη φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση.

Την πρώτη εβδομάδα, εκτός από την πρεμιέρα με τη φαντασμαγορική τελετή, παρουσία μεγάλων καλλιτεχνικών ονομάτων, η Διεύθυνση Πολιτισμού προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή». Πέντε φωτογράφοι, τέσσερις θρησκευτικές κοινότητες, τρεις ιερές μέρες, μία πόλη. Πέντε φωτογράφοι αιχμαλώτισαν με το φακό τους και μας παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από την λατρευτική ζωή των κοινοτήτων τους στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν οι Αλμπέρτο Μοδιάνο, Μπέργκε Αραμπιάν, Εμινέ Ουλκερίμ, Μιγκιρντίτς Αρζιμπιάν και ο Νικόλαος Μαγγίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, με το γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη». Στην πρώτη συναυλία οι «Ζωή Τσαλαβρέτα And the Band», θα παρουσιάσουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ήχους pop – rock! H συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας, το μουσικό σύνολο «Ιαμβος», αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Γράβο τρομπέτα, Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη πιάνο και Ζαφειρούλα Χαντή βιολοντσέλο, θα μας ταξιδέψει με επιλεγμένες εορταστικές μελωδίες. Η συναυλία έχει το γενικό τίτλο «White Christmas». Μαζί τους για δεύτερη χρονιά θα συμμετάσχει στο τραγούδι ο Phillip Weiss, με την ιδιαίτερη φωνή και σκηνική του παρουσία. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30. Η είσοδος είναι 2 €.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου