ΤΟΠΙΚΑ

Δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας αδιάθετες πανελλαδικά από τον ΟΑΕΔ για ΑμεΑ

δύο-χιλιάδες-θέσεις-εργασίας-αδιάθετ-287044

Οι επιφυλάξεις εργοδοτών βάζουν τροχοπέδη στην απασχόληση ανέργων, που μπορούν να είναι εξίσου αποδοτικοί

Τις ευκαιρίες απασχόλησης, που έχουν άνεργοι, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς αντιμετωπίζουν παθήσεις οι οποίες όμως δεν είναι αποτρεπτικές ώστε να εργαστούν και να προσφέρουν στην αγορά, αναδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία οι εργασιακοί σύμβουλοι του Κέντρου Απασχόλησης ΟΑΕΔ στον Βόλο και ειδικότερα του Τμήματος που ασχολείται αποκλειστικά με τα ΑμεΑ.

Δύο χιλιάδες είναι οι ανοιχτές θέσεις που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή σε ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για όλη την Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα για την απασχόληση ανέργων ατόμων με αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Παρ’ ότι τo πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση ΑμεΑ, η ανταπόκριση είναι ελάχιστη.

«Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία να εξασφαλιστεί απασχόληση για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Κυρίως στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι εργοδότες είναι πολύ επιφυλακτικοί. Κάνουν τη λάθος εκτίμηση ότι επειδή ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται ΑμεΑ δεν μπορεί να εργαστεί. Δεν ισχύει όμως αυτό, διότι υπάρχουν παθήσεις οι οποίες δεν εμποδίζουν κάποιον να απασχοληθεί και να είναι εξίσου αποδοτικός με έναν άλλο συμπολίτη μας που δεν φέρει τον ίδιο χαρακτηρισμό», εξηγούσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΟΑΕΔ στον Βόλο, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς παράπονο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου