ΤΟΠΙΚΑ

Περίπτερο κίνδυνος στην Αγριά

περίπτερο-κίνδυνος-στην-αγριά-287055

Κατεδαφίζεται, με απόφαση που καλείται να λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου, βγαίνει και πάνω στο οδόστρωμα και επιπλέον γέρνει και έχει κριθεί επικίνδυνο στατικά. Κίνδυνο συνιστά το περίπτερο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεωργίου στην Αγριά απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί από συνεργεία του Δήμου Βόλου.

Για το περίπτερο έχει συνταχθεί έκθεση επικίνδυνου από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βόλου. Σε αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκε ότι το περίπτερο έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση, καταλαμβάνοντας σχεδόν όλο το πλάτος του πεζοδρομίου και τμήμα του είναι εντός του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση των πεζών και οχημάτων. Επίσης έχει στραβώσει ο μεταλλικός σκελετός της τέντας. Από τη μετακίνηση του περιπτέρου έχει υποστεί απόκλιση από την κατακόρυφο ο μεταλλικός στύλος παροχής ρεύματος.

Από την υπηρεσία ζητήθηκε από την ιδιοκτήτρια να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, να επαναφέρει το περίπτερο στην αρχική του θέση και να το στηρίξει κατάλληλα, να επισκευάσει την τέντα και τον στύλο της ΔΕΗ και της δόθηκε προθεσμία 10 ημερών.

Στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη στο σημείο όπου είναι εγκαταστημένο το περίπτερο έκανε αυτοψία η Τροχαία. «Η τοποθέτηση του περιπτέρου παρεμποδίζει την ομαλή και ασφαλή διέλευση πεζών ή τροχήλατων επί του πεζοδρομίου και κατ΄ επέκταση την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων», ανέγραφε το πόρισμα της Τροχαίας βάσει του οποίου η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βόλου ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να το ξηλώσει και να το απομακρύνει.

Η ιδιοκτήτρια δεν συμμορφώθηκε, κατέθεσε όμως υπεύθυνη δήλωση στον Δήμο Βόλου ότι συμφωνεί για την οριστική απομάκρυνσή του από δημοτικές υπηρεσίες.

Την απομάκρυνση του επικίνδυνου περιπτέρου θα αναλάβουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, εφόσον ληφθεί απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το θέμα έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση στη μία μετά το μεσημέρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου