ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ

δημιουργία-ψηφιακής-πλατφόρμας-με-πρ-287235

Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα σκοπεύει να δημιουργήσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας.

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος για την νέα αυτή δράση βρίσκονται οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι του Νομού Μαγνησίας και όχι μόνο.

Σε συνέχεια των συναντήσεων για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 παρευρέθηκαν στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος Πλαστάρας Τρύφων, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Πλουμιστός Νικόλαος, το μέλος Γκάλιος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Πελεκούδας Κωνσταντίνος και ο Οικονομικός Σύμβουλος – Λογιστής της ΟΕΒΕΜ Δεληγιάννης Αθανάσιος.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία αρχικά θα είναι εγγεγραμμένες οι επιχειρήσεις μέλη των Σωματείων που βρίσκονται στην «ομπρέλα» της ΟΕΒΕΜ. Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να καταχωρήσει τα βασικά στοιχεία δραστηριότητας της, τυχόν προσφορές και κάθε τι ενδιαφέρον για τους καταναλωτές. Εύκολα ένας κάτοικος της πόλης του Βόλου, αλλά και ένας επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα αναζήτησης επιχειρήσεων μέσω απλών λέξεων – κλειδιών ανά πάσα στιγμή. Όπως επισημαίνεται από τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, «πρόκειται για μια εφαρμογή εύκολη από υπολογιστή ή tablet αλλά και από το κινητό και με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία».

Μια ακόμα βασική λειτουργία θα είναι η ενημέρωση σε νομικά και λογιστικά θέματα, με ερωτήματα που θα μπορούν να αποστέλλουν τα μέλη της πλατφόρμας αλλά και με τη λειτουργία newsletter. Επίσης, στα σχέδια είναι η δυνατότητα αναζήτησης εργασίας, αφού θα μπορούν επιχειρήσεις να δημοσιεύουν την προσφορά εργασίας, δηλώνοντας ενδιαφέρον για αναζήτηση νέου προσωπικού.

Παράλληλα η πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη με άλλα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, όπως facebook, twitter κτλ. Σημαντική είναι η δυνατότητα διασύνδεσης των επιχειρήσεων, καθώς οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις θα μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, συνάπτοντας συνεργασίες και ενισχύοντας την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

«Όπως προκύπτει από τα παραπάνω μια τέτοια δράση θα ωφελήσει το Νομό Μαγνησίας συνολικά σε τοπικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο», σημειώνεται από την ΟΕΒΕΜ.

Επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, μεταξύ της ΟΕΒΕΜ και της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του Πρόεδρου της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα για παραχώρηση χώρου εντός του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προκειμένου να γίνουν όλες οι εργασίες για την λειτουργία της πλατφόρμας και τη θετική απάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου στο Δ.Σ. της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου