ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν πυροσβέστες για τη διάσωση 85χρονης στον Βόλο [photos]

βραβεύτηκαν-πυροσβέστες-για-τη-διάσω-287469

Με επιτυχή αποτελέσματα η αντιπυρική περίοδος του 2019

Μία από τις καλύτερες αντιπυρικές περιόδους ήταν αυτή του 2019 που πέρασε, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Στον απολογισμό δράσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Πύραρχος, Χαράλαμπος Πόζογλου, τόνισε ότι δεν υπήρξαν μεγάλες πυρκαγιές, ενώ τα επικίνδυνα συμβάντα δεν επεκτάθηκαν και περιορίστηκαν στους πρώτους χρόνους επέμβασης των πυροσβεστών.

Ο κ. Πόζογλου απέδωσε τα επιτυχή αποτελέσματα στον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των πυροσβεστών, που ήταν πιστοί στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν τη γενέσει τους. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στο έργο κατάσβεσης και βράβευσε τους εκπροσώπους των εθελοντών που ήταν δίπλα στους πυροσβέστες σε κάθε κρίσιμη στιγμή.

Συγκεκριμένα, απόνειμε τιμητικές πλακέτες στον π. Βαρνάβα από την Άμεση Επέμβαση Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, τον κ. Κωνσταντίνο Χατζησάββα από την ΕΟΔ Μαγνησίας, την κ. Φωτεινή Καραουλάνη από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Βόλου και τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Ο κ. Πόζογλου βράβευσε και τρείς πυροσβέστες που έκαναν υπερήφανη την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Σώμα με τις πράξεις αυτοθυσίας τους, όταν στις 14 Ιουνίου στις 11.50 το πρωί έσωσαν μία 85χρονη Βολιώτισσα από βέβαιο θάνατο, καθώς την απομάκρυναν από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ενώ εκείνη κρεμόταν με τα χέρια της έξω από τα κάγκελα.

Πρόκειται για τον πυρονόμο Αποστόλο Καλόγηρο και τους αρχιπυροσβέστες Ευάγγελο Καραγκούνη και Απόστολο Φιλίππου. «Επέδειξαν γενναιότητα ρισκάροντας την ίδια τη ζωή τους», τόνισε ο Διοικητής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου