ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση… σε δύο δόσεις του Κέντρου Υγείας Βόλου

ενίσχυση-σε-δύο-δόσεις-του-κέντρου-υ-288064

Προσλήψεις τριών επικουρικών μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και μόνιμων γιατρών από τη νέα χρονιά δρομολογεί η 5η ΥΠΕ

Την πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών άμεσα, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στα πολυιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ, που έχουν μετονομαστεί σε Κέντρο Υγείας Βόλου, ζητεί επιτακτικά η υγειονομική διεύθυνση.

Αποδέκτης του αιτήματος έγινε χθες ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, με τον διευθυντή της Μονάδας Γιώργο Μπακούλα να επισημαίνει πως τέλος Δεκεμβρίου αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης παθολόγος από τους δύο που υπηρετούν, ΩΡΛ που είναι και ο μοναδικός και παιδίατρος και αναμένεται να προκληθούν σοβαρές δυσλειτουργίες στα πολυιατρεία που ούτως ή άλλως λειτουργούν υποστελεχωμένα σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Τσιαούσης, σύμφωνα με τους παριστάμενους στη συνάντηση, έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα και να επισημαίνει πως θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απασχόληση επικουρικών γιατρών σε πρώτη φάση στις τρεις ειδικότητες (γενικής ιατρικής, παιδιάτρου και ΩΡΛ), ώστε να μην προκύψουν κενά.

Στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα, το γυναικολογικό, το καρδιολογικό, το κυτταρολογικό, το ορθοπεδικό, τα οδοντιατρεία, το παθολογικό, το πνευμονολογικό, το παιδιατρικό, το χειρουργικό, το τμήμα ΩΡΛ και το μικροβιολογικό παθολογικό. Επίσης λειτουργεί ο Σταθμός Μάνας και Παιδιού, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντοπροσθετικό και ορθοδοντικό τμήμα.

Υπολογίζεται πως εξυπηρετεί καθημερινά 300 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα επείγει η πρόσληψη μόνιμων γιατρών ειδικοτήτων, όπως ορθοπεδικοί, νευρολόγοι, οφθαλμίατροι και καρδιολόγοι.

Για τις μόνιμες προσλήψεις ο κ. Τσιαούσης ενημέρωσε πως υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός, ο οποίος όμως θα τεθεί σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά και αφού η 5η ΥΠΕ θα έχει στη διάθεσή της όλα τα οικονομικά δεδομένα με βάση τον νέο προϋπολογισμό που καταρτίζεται για τη νέα χρονιά.

Ξεκινούν τεχνικές παρεμβάσεις

Μετά από αρκετά χρόνια και με τις φθορές του κτιρίου να έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας έλλειψης συντήρησης, όπως έγινε γνωστό χθες εγκρίθηκε κονδύλι για τη μόνωση της οροφής του κτιρίου που συστεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βόλου μαζί με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην οδό Παπαδιαμάντη με Θρακών. Εκτός από τη στεγανοποίηση προγραμματίζονται και παρεμβάσεις μέσα στο κτίριο και ειδικότερα στην πτέρυγα των ιατρείων, όπου η κατάσταση εξαιτίας της υγρασίας είναι εφιαλτική εδώ και χρόνια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου