ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου

καμπανάκι-από-τους-εργαζόμενους-του-ν-288312

Στο «κόκκινο» νοσηλευτική υπηρεσία, μαγειρεία, πλυντήρια και τεχνικές υπηρεσίες, λόγω υποστελέχωσης

Το πρόβλημα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου ανέδειξαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες οι εργαζόμενοι στο Αχιλλοπούλειο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γιατρούς, που είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο πριν από δύο εβδομάδες ζητώντας προσλήψεις γιατρών.

Αν δεν γίνουν προσλήψεις σύντομα, σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο Κώστας Μηνδρινός, πολλά νευραλγικά τμήματα θα βρεθούν σε αποδόμηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη λίστα των ελλείψεων που έχει συντάξει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο:

*Νοσηλευτική Υπηρεσία: Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 150. Ιδιαίτερο πρόβλημα υφίσταται την κατηγορία των ΥΕ που η κάλυψη είναι κάτω του 50%. Από τις 72 οργανικές θέσεις υπηρετούν 34 άτομα.

*Μαγειρεία: Είναι υποστελεχωμένα στα όρια λειτουργίας, μαζί με το προσωπικό των ατομικών συμβάσεων απαιτείται άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, καθώς και ανανέωση των ατομικών συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η προκήρυξη μόνιμων θέσεων προσωπικού.

*Πλυντήρια: Απασχολούνταν με ατομικές συμβάσεις πέντε άτομα που οι συμβάσεις τους έληξαν χθες. Ο Σύλλογος ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων μέχρι την επάνδρωση των πλυντηρίων με μόνιμο προσωπικό.

*Τεχνικό προσωπικό: Στον κλάδο ΔΕ Τεχνικού στον οργανισμό υπάρχουν 25 θέσεις και υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, με τον Σύλλογο να επισημαίνει πως απαιτείται άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

*Επικουρικό προσωπικό: Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 2Κ.

Θηλιά για το «πόθεν έσχες»

Οπως τονίστηκε και χθες, προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό και έντονο πρόβλημα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αφού καλούνται εργαζόμενοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος νοσηλευτές, διοικητικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό, μετά την τοποθέτησή τους ως μέλη επιτροπών (τακτικά ή αναπληρωματικά) και χωρίς να επιθυμούν τη συμμετοχή τους, να δηλώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση σε ειδική πλατφόρμα. Οσοι αρνήθηκαν να το κάνουν βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Ο Σύλλογος ζητεί να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιώματα ώστε να τροποποιηθεί η εν λόγω διάταξη και να απαλειφθεί κάθε πρόστιμο που έχει καταλογιστεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου