ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού των συνταξιούχων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ραντεβού-των-συνταξιούχων-στην-πλατε-289508

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο στις 11.00

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Μαγνησίας προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο, το οποίο προγραμματίζουν το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο του Βόλου στις 11.00 το πρωί.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, η οποία διοργανώνεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας. Επόμενο βήμα, το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης του Σαββάτου είναι η επιστροφή όλων των ποσών που έχουν αφαιρεθεί από το αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Με αφορμή την κινητοποίηση ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο.

«Στο όνομα των «ίσων ευκαιριών» κυριαρχούν οι συμβάσεις της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων γυναικών, ενώ τα δικαιώματα μας στη σύνταξη, στην υγεία, στην πρόνοια, στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, στην προστασία της μητρότητας συνδέονται άρρηκτα με τις εργασιακές σχέσεις. Βιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές και τραπεζίτες θέλουν να μας ξεζουμίζουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί βασική παράμετρο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το σωματείο συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών, υπογραμμίζοντας πως «όλοι οφείλουν να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των συντάξεων και για τη μη επιστροφή των αναδρομικών από παράνομες μειώσεις που έχουν υποστεί όλες οι συντάξεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου