Θέμα λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ επαναφέρει ο Αχ. Μπέος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-27, 16:30:28
Θέμα λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ επαναφέρει ο Αχ. Μπέος

Θα το θέσει στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση από το νέο έτος

 

Ζήτημα λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την απόρριψη από το Εφετείο Λάρισας της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος της εργολήπτριας εταιρείας ΕΡΓΗΛ, με την οποία είναι σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη, έθεσε εκ νέου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του Δημήτρη Μαρέδη ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο το ζήτημα θα επανέλθει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές του 2020.

Για να στηρίξει την πρότασή του θα παρουσιάσει έκθεση εταιρείας ορκωτών λογιστών και όπως ανέφερε θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και της επιστροφής της αρμοδιότητας της ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο Βόλου. Ο ίδιος μάλιστα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στήριξης της πρότασης από την παράταξη της Νάνσυς Καπούλα και την αντίστοιχη του Απ. Παπαδούλη. Σημειώνεται ότι για την απόφαση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία και συγκεκριμένα 35 θετικές ψήφοι.

«Δεν θα χρεώνουμε τον κόσμο για να παίρνουν λεφτά η ΕΡΓΗΛ και οι εργαζόμενοι», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί να περάσει η πρόταση ως plan B, πλην όμως είχαν σημειωθεί ακραία επεισόδια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που είχε μετατραπεί σε ρινγκ με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο της Ελλάδας.

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στην υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ - ΕΡΓΗΛ και καλεί τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να καταθέσει το σχέδιό του σχετικά με τη δημοτική επιχείρηση και να δηλώσει αν επαναφέρει το σενάριο της εκκαθάρισης, αλλά και από τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες να ξεκαθαρίσουν στη στάση τους.

«Η συνολική του στάση, με τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και εν τέλει τις αποτυχίες, οδηγούν σε δύο υποθέσεις, είτε έχουμε να κάνουμε με μια ανίκανη δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, στα ουσιαστικά ζητήματα, είτε με ένα καλά δομημένο και συντελεσμένο πολιτικό σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=