ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη για εικονικά τιμολόγια

καταδίκη-βολιώτη-για-εικονικά-τιμολό-289700

Μετά από 12 χρόνια εκδικάστηκε προχθές Δευτέρα υπόθεση εικονικών τιμολογίων ύψους 350.000 ευρώ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο Βολιώτες ηλικίας 52 αι 56 ετών, συνέταιροι σε ομόρρυθμη εταιρεία. Η υπόθεση που χρονολογείται από το 2007 αφορά σε εικονικά τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από επιχείρηση της Αθήνας. Κατά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε στη δεύτερη επιχείρηση αποκαλύφθηκε η απάτη και ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης οι ελεγκτές είχαν φθάσει μέχρι τον Βόλο. Η βολιώτικη ομόρρυθμη εταιρεία ήταν αποδέκτρια των εικονικών τιμολογίων ύψους 350.000 ευρώ και οι δύο συνέταιροι διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση υποβαθμίστηκε σε πλημμέλημα. Κατά την προχθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης ο ένας εκ των δύο, ένας 52χρονος κρίθηκε αθώος καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε διαχειριστική εξουσία στην εταιρεία. Ο 56χρονος όμως κρίθηκε ένοχος αν και του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ότι είχε επιχειρήσει να αποκαταστήσει τη βλάβη την οποία προκάλεσε. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου