ΤΟΠΙΚΑ

«Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στη πόλη» για τα παιδιά του Βόλου

χριστουγεννιάτικη-κατασκήνωση-στη-289961

Με κίνητρο την αγάπη προς τα παιδιά και την επιθυμία να στηρίξει τους εργαζομένους γονείς, ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώνει τήν πρώτη «Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στη πόλη». Δύο κεφάτα και δημιουργικά τριήμερα θα περιμένουν τους μικρούς μαθητές για δημιουργική απασχόληση σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική κλίμακα. Το πρώτο τριήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2019 και το δεύτερο στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου 2020, στον φιλόξενο πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης «Ο μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα του κάθε τριημέρου θα περιλαμβάνει ημερήσιο εορταστικό θεματικό πρόγραμμα, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, φιλαναγνωσία παραμυθιών, Θεατρικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια παιδιών και γονέων, χορό, ζαχαροπλαστική, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, προβολές ταινιών.

Επιπλέον, από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό θα λειτουργήσουν τμήματα τεχνολογίας υπολογιστών – ρομποτικής, αγιογραφίας και μουσικής.

Επίσης, το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου, ο Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους γονείς να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Στυλιανού του Παφλαγόνος, προστάτου των βρεφών και των νηπίων.

Την παραμονή της γιορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ευλογήθηκε η αρτοκλασία και στο τέλος της Ακολουθίας αναγνώσθηκε ειδική ευχή υπέρ υγείας των βρεφών και των νηπίων της Ενορίας. Ανήμερα της γιορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας εψάλη ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων βρεφών και νηπίων.

Και οι δύο αυτές λατρευτικές συνάξεις ήταν άλλη μια εκδήλωση αγάπης και στήριξης των νέων γονέων και των παιδιών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου