ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαίος ο πυροσβεστικός σταθμός στη Ζαγορά

αναγκαίος-ο-πυροσβεστικός-σταθμός-στ-290573

Εκκληση απόγνωσης από τη δημοτική αρχή, μετά το δεύτερο σπίτι που κάηκε

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου στη Μαγνησία θα επιδιώξει σήμερα κιόλας ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Μαργαρίτης, στον απόηχο του νέου περιστατικού με το σπίτι που κάηκε ολοσχερώς στο Ανήλιο. Ο κ. Μαργαρίτης, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα θέσει επισήμως ζήτημα χωροθέτησης και λειτουργίας πυροσβεστικού σταθμού στην έδρα του Δήμου για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς.

Μέχρι και σήμερα ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από πυροσβεστικά οχήματα, που φτάνουν από τον Βόλο και το Νεοχώρι και δεδομένης της κατάστασης του οδικού δικτύου του Πηλίου, χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φθάσουν στον τόπο του συμβάντος. «Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Η επέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση», ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης εκφράζοντας την ανησυχία του κυρίως για το καλοκαίρι.

Σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων η άμεση βοήθεια προέρχεται από μηχανήματα Δήμου και κατοίκους που κάθε φορά προστρέχουν σε βοήθεια.

Ο Δήμος «έχασε» δύο σπίτια μέσα σε διάστημα ενός μήνα με δύο οικογένειες να μένουν στον δρόμο λίγο πριν μπει ο χειμώνας. Τέλη Οκτωβρίου σπίτι κάηκε ολοσχερώς στο Μούρεσι και το περασμένο Σάββατο μετά από πιθανό βραχυκύκλωμα κάηκε ολοσχερώς το πατρικό σπίτι του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. Κώστα Γκαβόπουλου, όπου διέμεναν η μητέρα του και ο αδερφός του μαζί με τη σύζυγό του.

Χθες ο αδερφός του πρώην προέδρου, ο οποίος έχασε όλα τα υπάρχοντά του, ακόμη και προσωπικά έγγραφα, στη φωτιά που μετέτρεψε το σπίτι του σε αποκαΐδια, έτρεχε στις υπηρεσίες για να εκδώσει προσωπικά έγγραφα και να πάρει αντίγραφο του τραπεζικού του λογαριασμού, ο οποίος θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου όποιος πολίτης μπορεί να καταθέσει εκεί χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια που έχασε όλα της τα υπάρχοντα στη φωτιά.

Προς το παρόν το ζευγάρι παραμένει στο χωριό. «Δεν θέλουν να φύγουν από το χωριό και τους γείτονές τους. Είναι όλοι πολύ δεμένοι. Η μόνη βοήθεια που ζητήθηκε από εμάς είναι να συνδράμουμε για την αγορά τροχοβίλας για να στεγαστούν προσωρινά μέχρι να μπορέσουν να ξαναστηθούν στα πόδια τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα τους βοηθήσει ο Δήμος», ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου