ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας των βενζινοπωλών της Μαγνησίας

κραυγή-αγωνίας-των-βενζινοπωλών-της-μ-290630

Κρούουν τον κώδωνα, λόγω της διαρκούς μείωσης στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία, με τη μείωση να υπολογίζεται σε 20% κάθε χρόνο και τους πρατηριούχους να αγωνιούν για το μέλλον του κλάδου.

Το πρόβλημα είναι πλέον κοινό για όλους τους πρατηριούχους, σε πανελλαδική κλίμακα, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 60 ευρώ που ίσχυε το μέχρι το 2011, σε 280 ευρώ, ανά τόνο, επιβαρύνει την τιμή του πετρελαίου, επηρεάζοντας αρνητικά τις πωλήσεις.

Το αίτημα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη στην πολιτεία, με την πρόεδρο των πρατηριούχων της Μαγνησίας να υπογραμμίζει ότι η μείωση στις παραγγελίες είναι αισθητή και αποδίδεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στις καιρικές συνθήκες. «Φαίνεται ότι ο χειμώνας καθυστερεί και όλο αυτό το μεσοδιάστημα έχουν διατεθεί μόνο οι βασικές ποσότητες», υπογράμμισε η Βάσω Κοντοχρήστου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, εκφράζει «για πολλοστή φορά τον προβληματισμό των μελών της και προτείνει επίσης για πολλοστή φορά την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, στο μέσο όρο, τουλάχιστον, των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο δε πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει την μείωση του στα επίπεδα του Μαρτίου 2011, δηλαδή 60 ευρώ τα 1000 λίτρα, αντί των 280 ευρώ που είναι σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου