ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από το Αχιλλοπούλειο

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-αύριο-έξω-α-290725

Tη σκυτάλη από τους γιατρούς παίρνουν τώρα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου. Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των υπαλλήλων στο Αχιλλοπούλειο αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο, διεκδικώντας την ενίσχυση με προσωπικό σε διάφορα τμήματα. Η απόφαση για την κινητοποίηση ήταν ομόφωνη.

Το βασικό θέμα αιχμής της αυριανής κινητοποίησης είναι η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε σχέση με τις ανάγκες σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό από τις 1.000 θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου καλύπτονται οι 700. Αναγκαία είναι και η στελέχωση όλων των υποστηρικτικών τμημάτων, όπως των τραυματιοφορέων, καθώς επίσης του επισιτιστικού τμήματος, ενώ η καθαριότητα, η φύλαξη και τμήματα της τεχνικής υποστήριξης έχουν δοθεί σε εργολάβους, ενώ και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις σύντομα θα αποχωρήσουν μετά τη λήξη τους.

«Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Είμαστε αντίθετοι στα Νοσοκομεία Επιχειρήσεις» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ο τοπικός σύλλογος ζητεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργολαβικών εργαζόμενων στο Αχιλλοπούλειο, καθώς επίσης ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Η υγεία πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της μία πρόσληψης για μία αποχώρηση και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Οι ελλείψεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι μεγάλες. Η στελέχωση σε βοηθητικό προσωπικό είναι κάτω του 50%, όπως και στην τεχνική υπηρεσία.

Τέλος Δεκεμβρίου πέντε εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις στα μαγειρεία απολύονται όπως και οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια. Το μόνιμο προσωπικό εργάζεται χωρίς ρεπό, επτά ημέρες την εβδομάδα για να βγει το πρόγραμμα.

Τα εργαστήρια έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό για να γίνουν «δώρο» σε επιχειρηματικούς ομίλους», καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου, με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου