ΤΟΠΙΚΑ

Αλλοιώνεται ο αιγιαλός στο Μικρό

αλλοιώνεται-ο-αιγιαλός-στο-μικρό-291793

Διανοίγονται δρόμοι και μονοπάτια, ενώ μπαζώθηκε σχεδόν ρέμα

Παρεμβάσεις φαίνεται να αλλοιώνουν τη γραφική παραλία Μικρό στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Στην πανέμορφη παραλία διανοίγονται δρόμοι και μονοπάτια, ρέμα έχει σχεδόν μπαζωθεί με κίνδυνο για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Με καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, στο Λιμεναρχείο Βόλου, στην Κτηματική Υπηρεσία, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ζητούνται από τις υπηρεσίες να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να σταματήσει η αλλοίωση της παραλίας.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο της καταγγελίας από τη διαχρονική εναπόθεση οικοδομικών υλικών στον αιγιαλό του οικισμού Μικρό, έχει σχηματιστεί τεράστιο πλάτωμα το οποίο εξυπηρετεί τη στάθμευση δεκάδων αυτοκινήτων. Παράλληλα, ο αιγιαλός έχει αλλοιωθεί από τη διάνοιξη δύο δρόμων αλλά και τριών μονοπατιών.

Επιπλέον ρέμα που διέρχεται μέσα από τον αιγιαλό έχει σχεδόν μπαζωθεί και δημιουργείται σταδιακά νέος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και μάλιστα στην παραλία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταστροφή του φυσικού αμμόλοφου που υπάρχει στην παραλία.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι χρέος όλων μας και επειδή η παραμόρφωσή του και οι ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις εγκυμονούν κινδύνους κατολισθήσεων πλημμυρών και άλλων φαινομένων που κατ’ επανάληψη έχουν υποστεί περιοχές, κάθε ένας από τους αρμοδίους πρέπει να ενεργήσει τα δέοντα», αναφέρεται στο κείμενο της καταγγελίας,

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου