ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βόλου

παρεμβάσεις-βελτίωσης-της-εικόνας-στ-292079

Παρεμβάσεις αναβάθμισης του αύλειου χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου θέτει σε προτεραιότητα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας του «Αθανασάκειου», το οποίο μετράει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Στις άμεσες προτεραιότητες αναφέρθηκε, εξάλλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ανθή Μπάτζιου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το προγραμματιζόμενο πλαίσιο δράσης, το ζητούμενο είναι η βελτίωση της εικόνας της αυλής του Μουσείου και η δημιουργία ανάλογων υποδομών, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Μουσείου.

Αναλύοντας τους στόχους και το πλαίσιο της παραπάνω παρέμβασης, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Μαγνησίας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι αναγκαίο ένα σύγχρονο φυλάκιο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για το Μουσείο, επίσης σύγχρονος χώρος επισκεπτών, σύγχρονο πωλητήριο, με παράλληλη εξασφάλιση χώρου αποθηκών και εργαστηρίων» είπε.

Τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα και το εξωτερικό φυλάκιο του Μουσείου μετρούν πολλά χρόνια ζωής και κατά συνέπεια κρίνονται αναγκαία ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή τους, προκειμένου να πληρούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες ενός κτιρίου – σύμβολο για την πόλη, που μετράει ιστορία 110 ετών.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε την συνολική εικόνα στον αύλειο χώρο και να δημιουργηθούν οι σωστές υποδομές για ένα σύγχρονο Μουσείο, με ότι αυτό περιλαμβάνει. Σύγχρονο φυλάκιο, σύγχρονοι χώροι υποδοχής επισκεπτών και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του Μουσείου είναι το ζητούμενο» υπογράμμισε η κ. Μπάτζιου, ενώ έκανε λόγο για «βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης και αναβάθμιση».

Βασική προτεραιότητα είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και της μελέτης εφαρμογής εντός του 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί, στην συνέχεια, η χρηματοδότηση, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου. Στο σημείο αυτό η κ. Μπάτζιου διευκρινίζει ότι μέσα στο χώρο του Μουσείου υπάρχει φύλαξη, υπάρχουν σύγχρονα συστήματα φύλαξης, με τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις να επικεντρώνονται στον εξωτερικό χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου