ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τίμησε με τη δέουσα επισημότητα την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

ο-βόλος-τίμησε-με-τη-δέουσα-επισημότητ-292118

Η ημέρα της εθνικής αντίστασης τιμήθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια και γιορτάστηκε με τη δέουσα επισημότητα και στον Βόλο.

Οι εκδηλώσεις, που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία, αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στην εθνική αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941 – 1944, με την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου να έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της εθνικής αντίστασης.

Το πρόγραμμα του εορτασμού στον Βόλο περιλάμβανε γενικό σημαιοστολισμό, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της εθνικής αντίστασης, που βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, δίπλα από το κτίριο του ΕΟΤ, από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τις στρατιωτικές αρχές, τον δήμαρχο Βόλου, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες.

Με το πέρας της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του τόπου έστειλαν τα δικά τους σύγχρονα μηνύματα.

«Τιμή και δόξα στους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στις δυνάμεις κατοχής, τιμή και δόξα στους ανθρώπους που πάλεψαν για να έχουμε σήμερα ελευθερία, τιμή και δόξα στους ανθρώπους που πότισαν με το αίμα τους αυτή τη γη, για αρχές και ιδανικά που οφείλουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ να προασπιστούμε», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Σε μέρες μνήμης και τιμής όπως η σημερινή (σ.σ. χθες) τα λόγια συνήθως είναι περιττά και ίσως χρησιμεύει περισσότερο η περισυλλογή. Περισυλλογή απέναντι στους ανθρώπους που νίκησαν ακόμη και το σύμφυτο αίσθημα της αυτοσυντήρησης και έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου σήμερα να είμαστε εμείς εδώ ελεύθεροι και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Η Ελληνική Πολιτεία τους οφείλει πολλά», είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου