Επιστολή Κολυνδρίνη για την παραχώρηση εκτάσεων της Κάρλας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-25, 13:33:58
Επιστολή Κολυνδρίνη για την παραχώρηση εκτάσεων της Κάρλας

Διευκρινίσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει μετά την 31η Δεκεμβρίου 2019 οπότε λήγει ο χρόνος παραχώρησης των εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας σε αγρότες, ζητά με επιστολή της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Αναλυτικά στην επιστολή η κ. Κολυνδρίνη αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας γνωρίζουμε ότι:

-       Σε υλοποίηση του ανωτέρω σχετικού που αφορά στην διαδικασία παραχώρησης των ως άνω εκτάσεων σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4061/2012 όπως ισχύει είχαμε προχωρήσει  από 5-4-2019 η Μαγνησία και από 8-5-2019 η Λάρισα, σε ηλεκτρονική ανάρτηση στην σελίδα του ΥΠΑΑΤ των αγροτεμαχίων προς παραχώρηση τα οποία έχουν κατατμηθεί σε τεμάχια των 20-25 στρεμμάτων περίπου λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα μέχρι τώρα κατάσταση καθώς και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων της περιοχής.

-       Η ανωτέρω διαδικασία δεν προχώρησε επειδή εν τω μεταξύ δόθηκε παράταση εως 31-12-2019 στις προηγούμενες παραχωρήσεις (άρθρο 221 του Ν. 4610/2019 (Α΄70)) οι οποίες γινόταν ουσιαστικά με την εφαρμογή της ΠΥΣ95/1975 (Α΄98)

-       Στην σελίδα του ΥΠΑΑΤ παρόλο που δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση της ανάρτησης υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

1. Αν θα συνεχίσουμε την διαδικασία παραχώρησης που είχαμε ξεκινήσει, με την διευκρίνηση ότι οι εκτάσεις θα είναι διαθέσιμες μετά την 31-10-2019 που τελειώνει η παράταση, ή θα χρειαστεί καινούρια εντολή από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

2. Τι θα γίνει με τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Αν δηλαδή θα ληφθούν υπόψη ή θα ακυρωθούν και θα ενημερωθούν να υποβάλλουν  νέες.

Τέλος πιστεύουμε ότι αν πρόκειται να προκριθεί η συνέχιση της ως άνω διαδικασίας πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της ώστε να είμαστε έτοιμοι προς παραχώρηση των εκτάσεων στην νέα καλλιεργητική περίοδο».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=