ΤΟΠΙΚΑ

Νέος Διάκονος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

νέος-διάκονος-στην-εκκλησία-της-δημητ-292302

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο η Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, Πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, όπου ο νέος μοναχός μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς. Στην Ρασοφορία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, ενώ συμμετείχαν πλήθος κληρικών και λαού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ικανοποίηση του μεγάλου πόθου του π. Ιωσήφ να ιερωθεί και ν’ αφιερώσει την ζωή του στον Θεό, πόθος που δεν ελαττώθηκε, παρά τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής του, αλλά ωρίμασε και δυνάμωσε μέσα απ’ αυτές και βρήκε πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθεί και να καρποφορήσει, κοντά στον ευλαβή και άξιο πνευματικό του Πατέρα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όνομα του νέου Μοναχού, προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, την Αγιοκατάταξη του Οποίου προανήγγειλε ήδη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη προσκυνηματική του επίσκεψη στο Αγιον Ορος.

Ο νέος Μοναχός γράφτηκε στους Μοναχικούς καταλόγους της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς.

Χθες στον ίδιο Ναό, τελέστηκε η Χειροτονία του π. Ιωσήφ σε διάκονο, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Πνευματικό Πατέρα του π. Ιωσήφ και εφημέριο του Ναού π. Βάιο Κορομπίλια. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ταπείνωση, την απλότητα και την πιστότητά του, την πνευματικότητα, που τον διακρίνει, όσο και το έργο του στους νέους της περιοχής. Κάλεσε δε τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με σταυρική διάθεση, απολαμβάνοντας τους καρπούς της καλής του διακονίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου