ΤΟΠΙΚΑ

Τα σπάει… ο Βολιώτης Τζάστιν Μπίμπερ του ψαρέματος

τα-σπάει-ο-βολιώτης-τζάστιν-μπίμπερ-292393

Οι διάλογοι με συμπρωταγωνίστρια τη μητέρα του έχουν γίνει viral στο You Tube – Μοιράζεται με το κοινό του τα μυστικά για καλή ψαριά

Χαρακτηρίζεται σαν ο Τζάστιν Μπίμπερ της Ελλάδας στον χώρο του ψαρέματος. Κάθε βίντεο που ανεβάζει στο you tube καταγράφει χιλιάδες προβολές (views) και συγκεντρώνει δεκάδες σχόλια από χρήστες, που αποτελούν το φανατικό κοινό του. Ο sotosvasi, όπως μπορεί να τον βρει κανείς στο κανάλι του στο you tube, κατά κόσμον Σωτήρης Βασιλούλης έχει γίνει διάσημος για τα βίντεο που ανεβάζει μυώντας κάθε ενδιαφερόμενο στα… μυστικά του ψαρέματος. Στο δικό του κανάλι βέβαια μυστικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο γνώσεις, που ο ερασιτέχνης ψαράς μοιράζεται με όλους, ώστε να έχουν καλή ψαριά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στα 61 του χρόνια ο Σωτήρης Βασιλούλης είναι διάσημος you tuber κάνοντας απλώς το χόμπι του κι αυτό που αγαπά, να ψαρεύει. Μυήθηκε από πολύ μικρή ηλικία στην τέχνη και τα μυστικά του ψαρέματος. Ηταν μόλις τεσσάρων ή πέντε ετών όταν με τα πόδια ξεκινούσε με τους φίλους του από το χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και πήγαινε στη λίμνη Πλαστήρα για να ψαρέψει.

Εκτοτε δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο μάλιστα για μία πολύ μικρή περίοδο της ζωής του το έκανε και για βιοποριστικούς λόγους.

Ο 61χρονος you tuber εγκαταστάθηκε στον Βόλο σε εφηβική ηλικία, όταν ο πατέρας του ήρθε στην πόλη για να εργαστεί. Σπούδασε ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και παρά την εργασία, την απόκτηση δικής του οικογένειας και τις υποχρεώσεις πάντα έβρισκε χρόνο για να πάει για ψάρεμα.

Η ενασχόλησή του με το you tube ήρθε όταν διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγάλουν ψάρια. «Κάποιοι στενοχωριούνται όταν δεν μπορούν να βγάλουν ψάρι. Είναι όμως εύκολο. Λίγη τεχνική χρειάζεται και φυσικά να έχει ψάρια η θάλασσα», λέει ο Τζάστιν Μπίμπερ του ψαρέματος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί τις γνώσεις του και όλες τις πληροφορίες που έχει παρακολουθώντας στενά τον χώρο και απευθύνθηκε σε φίλο του που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες για να του μάθει πώς να τραβά, να επεξεργάζεται και να ανεβάζει βίντεο.

Κάθε φορά βγάζει ψάρι

Στο κανάλι στο you tube εμφανίστηκε το 2009. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει το δικό του κοινό το οποίο είναι τεράστιο. Κάθε βίντεο που ανεβάζει συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές που φθάνουν και το μισό εκατομμύριο views. «Δεν το επεδίωξα. Ηθελα μόνο να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους», λέει και αναφέρεται και στα ενθαρρυντικά σχόλια που λαμβάνει από τους χρήστες.

Τα βίντεο γυρίζει μόνος του και σπανιότερα τον βοηθά φίλος του όταν πηγαίνει μαζί του για ψάρεμα. «Τοποθετώ τις κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία και προσπαθώ να βρίσκομαι σωστά στο πλάνο», αναφέρει.

Κάθε βίντεο είναι ξεχωριστό, το εντυπωσιακό είναι όμως ότι σε κάθε βίντεο βγάζει και ένα τουλάχιστον μεγάλο ψάρι. «Μόνο τρεις φορές που έχω πάει για ψάρεμα δεν έχω πιάσει», παραδέχεται.

Συμπρωταγωνίστρια η Χαρίκλεια

Τα βίντεο ξεκινούν μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθώντας τη διαδρομή μέχρι το σημείο που θα ρίξει τη βάρκα του και θα ανοιχτεί στη θάλασσα για να ψαρέψει. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να δουν διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που χρησιμοποιεί για κάθε ψαριά, τον τρόπο που ψαρεύει και που πάντα του εξασφαλίζει ένα νόστιμο ψάρι στο τραπέζι του.

Δεν σταματούν όμως εκεί. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα δείξει πώς τα καθαρίζει και πώς τα μαγειρεύει, προτείνοντας με τον τρόπο του συνταγές για την απόλαυση κάθε ψαριού. Σε αυτό το σημείο έχει και… συμπρωταγωνίστρια. Τη μητέρα του, την κυρία Χαρίκλεια, που όπως αναφέρει ο Σωτήρης Βασιλούλης έχει το δικό της φανατικό κοινό. «Υπάρχουν πολλοί που αγαπάνε τη μάνα μου και μου το λένε», αναφέρει για την ηλικιωμένη γυναίκα που πάσχει από άνοια και που είναι υπό την πλήρη φροντίδα και προσοχή του 61χρονου γιου της, ο οποίος περνά μαζί της όλο το 24ωρο.

Αυτή η αγάπη και η φροντίδα προς την ηλικιωμένη μητέρα του φαίνεται να αποτελεί το «αλατοπίπερο» των βίντεο που ανεβάζει.

Περιβαλλοντικά μηνύματα

Ο Σωτήρης Βασιλούλης είναι πιστός με το κοινό του. Μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, θα πάει για ψάρεμα και θα τραβήξει βίντεο το οποίο θα ανεβάσει στο κανάλι του. Στο βίντεο μπορεί κανείς να αντλήσει χρηστικές πληροφορίες για καλή ψαριά, όχι μόνο όμως… Κινήσεις του 61χρονου να ξεδολώνει και να επιστρέφει στη θάλασσα ψάρια χαρίζοντάς τους τη ζωή επειδή είναι μικρά και πρέπει να μεγαλώσουν ή να αρκείται σε ένα μεγάλο ψάρι για το γεύμα του, παραδίδουν μαθήματα σεβασμού στο περιβάλλον και στη ζωή κάθε είδους. «Οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό. Κάθε φορά να παίρνουμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε. Η υπεραλίευση έχει κάνει κακό», λέει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου