ΤΟΠΙΚΑ

Τρία χρόνια μετά τα πνεύματα ηρέμησαν για το σκηνικό πολέμου στα Αστέρια Αγριάς

τρία-χρόνια-μετά-τα-πνεύματα-ηρέμησαν-293802

Τον Αύγουστο του 2016 το σκηνικό που είχε στηθεί στο πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου ήταν πολεμικό. Αφορμή φοίνικας που απομακρύνθηκε και μεταφυτεύτηκε σε πάρκο της Ν. Ιωνίας. Κάτοικοι και μέλη της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Μαγνησίας δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μην ξεριζωθεί ο φοίνικας, ακολούθησε ένταση και τελικώς αστυνομία οδήγησε «σηκωτούς» στο τμήμα διαμαρτυρόμενους κατοίκους αλλά και τον αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων, Απ. Μαλαματίνη.

Τρία χρόνια μετά τα… πνεύματα ηρέμησαν. Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου οδηγήθηκαν έξι πολίτες κατηγορούμενοι για απείθεια μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον τους ο κ. Μαλαματίνης το σκηνικό ήταν διαφορετικό.

Τότε κάτοικοι και μέλη της περιβαλλοντικής υποστήριζαν ότι ήταν παράνομη η εκρίζωση φοίνικα που έγινε για την εγκατάσταση του αντλιοστασίου λυμάτων και απειλούσαν να φθάσουν μέχρι τον Αρειο Πάγο εναντίον του Δήμου Βόλου. Χθες παραδέχθηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι για την εκρίζωση δεν απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Αλλά και ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαματίνης κατέθεσε ότι υπέβαλε μήνυση εν βρασμώ λόγω της έντασης των γεγονότων που τότε καταγράφονταν στα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου. Ο κ. Μαλαματίνης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την δίωξη των έξι κατηγορουμένων. Αλλωστε σήμερα το αντλιοστάσιο έχει ολοκληρωθεί και το πάρκο στα Αστέρια Αγριάς έχει αποκατασταθεί και αναβαθμιστεί.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους έξι κατηγορούμενους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου