ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η ημέρα εθνικής αντίστασης

τιμάται-η-ημέρα-εθνικής-αντίστασης-294122

Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται αύριο στον Βόλο

Η ημέρα της εθνικής αντίστασης θα τιμηθεί αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ θα γιορταστεί με τη δέουσα επισημότητα και στον Βόλο.

Οι εκδηλώσεις, που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία, αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στην εθνική αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941 – 1944, με την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου να έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της εθνικής αντίστασης.

Το πρόγραμμα του εορτασμού στον Βόλο περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου αύριο, ημέρα του εορτασμού.

Στις 11 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Μισή ώρα αργότερα, στις 11.30 το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της εθνικής αντίστασης, που βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, δίπλα από το κτίριο του ΕΟΤ, από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τις στρατιωτικές αρχές, τον δήμαρχο Βόλου, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την εθνική αντίσταση. Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου