ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πορεία μαθητών στον Βόλο

νέα-πορεία-μαθητών-στον-βόλο-294244

Λιγοστοί αυτή τη φορά μαθητές σε συλλαλητήριο και καθιστική διαμαρτυρία Κ. Καρτάλη με Ερμού – Η Πυροσβεστική έκοψε το λουκέτο στο 3ο Γυμνάσιο

Νέα πορεία μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κέντρο του Βόλου. Στον απόηχο του προχθεσινού μαθητικού συλλαλητηρίου για την αέρια ρύπανση, που πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Ελευθερίας, οι μαθητές συνέχισαν και χθες τις κινητοποιήσεις τους.

Από το πρωί κλείδωσαν λουκέτα σε πέντε σχολικές μονάδες, 3ο, 4ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου και στο Μουσικό. Στο σχολικό συγκρότημα των 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου κλήθηκε η Πυροσβεστική για το σπάσιμο του λουκέτου, που είχε κλειδώσει και στην πλευρά του 3ου Γυμνασίου Βόλου, που όμως δεν ήταν υπό κατάληψη, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν οι μαθητές για μάθημα.

Λιγοστοί μαθητές αποφάσισαν ξαφνικά να πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο κέντρο της πόλης. «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε εμείς το δικό μας», έγραψαν σε πανό και διαδήλωσαν κατά της καύσης σκουπιδιών.

Στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ερμού προχώρησαν σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ χαιρέτισε τη μαθητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στον Βόλο. «Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά με παλμό και ζωντάνια από τους μαθητές αρκετών σχολείων του Βόλου ότι ο μολυσμένος αέρας και η ακριβή μόρφωση είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη συντονιστική επιτροπή μαθητών τονίζεται ότι «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε τρεις άξονες:

-Με δράσεις για το περιβάλλον, για τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στα σχολεία.

-Με επαγρύπνηση για το νέο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει ακόμη χειρότερο το σχολείο μας, γεμάτο εξετάσεις.

– Με δράσεις για προσφυγόπουλα. Είναι παιδιά σαν εμάς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με πρόσφυγες και μετανάστες! Παλεύουμε ενάντια σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που με τους πολέμους τους, ξεριζώνουν οικογένειες από τις πατρίδες τους».

Νέες δράσεις

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές προγραμματίζουν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο συναυλία. Θα συμμετάσχουν και στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που καλούν επιτροπές ειρήνης, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι της περιοχής, ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ. Τέλος, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, θα δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους πρόσφυγες συγκεντρώνοντας στα σχολεία τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα για να τους τα προσφέρουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου