ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για μαθητές της Μαγνησίας

διαγωνισμός-φυσικών-επιστημών-για-μα-295065

Η Α’ Φάση του Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών EUSO 2020 θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστήρια του Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μαγνησίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και σε αυτόν θα συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO) είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που οι μαθητές εξετάζονται:
• Εργαστηριακά, σε πειραματικές πρακτικές στο εργαστήριο
• Διεπιστημονικά, στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία
• Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση μέσα από τα ΕΚΦΕ της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον τοπικό διαγωνισμό θα
συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί για τις ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη και για τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Από τον Πανελλήνιο διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο ομάδες μαθητών και θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας (Μ.Μερκούρη – Δοξοπούλου στο πρώην συγκρότημα του Πολυκλαδικού) τηλ. 2421064655, mail: [email protected] και στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Μαγνησίας http://ekfe.mag.sch.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου