Στην Τουρκία το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-22, 17:38:40
Στην Τουρκία το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

Ταξίδι στη γείτονα χώρα, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

 

Ταξίδι στο Nevsehir της Τουρκίας, στο πλαίσιο του Erasmus+ KA229, με θέμα «Festivals among European Society and Traditions», πραγματοποίησε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας.

Για το ταξίδι η Αποστολία Μπέκα περιγράφει τα εξής:

«Επισκεφτήκαμε το σχολείο των Τούρκων συνεργατών μας, που μας υποδέχτηκαν οι μαθητές με παραδοσιακούς χορούς και οι μαμάδες τους μας έφτιαξαν παραδοσιακά φαγητά. Συζητήσαμε για την πορεία του έργου και τις υποχρεώσεις όλων των συνεργατών και επιλέξαμε το logo του έργου μας μετά από διαγωνισμό των μαθητών. Επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο της πόλης, μας ξενάγησαν στην Καππαδοκία στην κοιλάδα με τις καμινάδες των νεραϊδών και επισκεφτήκαμε παραδοσιακό κεραμοποιείο όπου φτιάξαμε βάζα από πηλό. 

Μας πήγαν στην υπόγεια πόλη στο Kaymakl Kahrasi με σπίτια κι εκκλησίες, στο Belisirma στο φαράγγι για ξενάγηση και παραδοσιακό φαγητό και το παραδοσιακό τους γλυκό kuneffe. Επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και το ιδιωτικό κολέγιο και μας εξήγησαν το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Τουρκία. Μας πήγαν στο Uchisar και στο Mustafa Pasa παλιό ελληνικό χωριό και μετά στο υπαίθριο μουσείο όπου στους βράχους υπάρχουν μικρές ελληνικές εκκλησίες με αγιογραφίες αγίων. Επισκεφτήκαμε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπου μας μίλησαν για τη λειτουργία τους και τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με μουσικά δρώμενα. 

Ευχαριστούμε πολύ τους Τούρκους συνεργάτες μας για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης και την απίθανη φιλοξενία τους!!!

Ενα νέο ταξίδι αρχίζει για όλους μας με την ευχή να συνεργαστούμε πολύ καλά και να μάθουμε πολλά σχετικά με τις παραδόσεις και τα έθιμα της κάθε χώρας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=