ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή πλεύσης από Ζέττα Μακρή για το δικαστικό μέγαρο

αλλαγή-πλεύσης-από-ζέττα-μακρή-για-το-δ-295179

Δεν αποκλείει την πρόταση για κατασκευή νέου κτιρίου σε άλλο χώρο, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης

Αλλαγή πλεύσης από την Ζέττα Μακρή για το δικαστικό μέγαρο. Μετά τη σύσκεψη των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μπουκώρου, Θαν. Λιούπη και Κων. Μαραβέγια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα, στην οποία συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων για την αναζήτηση ομόφωνης πρότασης στο θέμα, η βουλευτής της ΝΔ απέστειλε επιστολή στον κ. Τσιάρα, στην οποία μεταξύ άλλων δεν αποκλείει ως λύση την πρόταση της κατασκευής νέου κτιρίου σε άλλο χώρο.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η κ. Μακρή, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε η ίδια με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου καιμε την πρόεδρο του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων, στις 29-10-2019, αλλά και στην πρόσφατη απόφαση των δικαστικών υπαλλήλων μετά τη γενική συνέλευση του συλλόγου τους με την οποία τάσσονται υπέρ της κατασκευής νέου κτιρίου σε άλλο χώρο.

Με βάση τα παραπάνω, ζητά από τον κ. Τσιάρα να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε, εγγράφως, να γνωστοποιήσουν εάν υπάρχει οικόπεδο κατάλληλο, επαρκές και διαθέσιμο, ιδιοκτησίας του υπουργείου ή των εποπτευομένων φορέων του.

Καταλήγοντας ωστόσο, αν και επαναλαμβάνει ότι η ίδια ταυτίζεται με την απόφαση του ΔΣΒ για την ανέγερση συνοδού κτιρίου δίπλα στο υπάρχον, επισημαίνει ότι: «Η ταύτιση αυτή, ωστόσο, ουδόλως αποκλείει να επανεξετάσω τη θέση μου εάν και εφόσον υποδειχθεί καλύτερη και πιο σύγχρονη λύση. Σε ό,τι με αφορά, κ. υπουργέ, ο στόχος είναι η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, στο Βόλο, να στεγάζονται, να εργάζονται και να αποδίδουν σε ένα σύγχρονο, υγιεινό και λειτουργικό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαι, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς δογματισμό και χωρίς παρωπίδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου