Ομαδικά στη δικαιοσύνη 17 επαγγελματίες της Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-22, 16:33:10
Ομαδικά στη δικαιοσύνη 17 επαγγελματίες της Μαγνησίας

Με ασφαλιστικά μέτρα η GEA αξιώνει αποζημιώσεις - Χθες η πρώτη ομαδική εκδίκαση, ακολουθούν άλλες τρεις για συνολικά 113 περιπτώσεις

 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης σύρθηκαν χθες οι πρώτοι 15 καταστηματάρχες και δύο ξενοδόχοι, που δραστηριοποιούνται στην πλειονότητά τους στη Σκιάθο και τη Σκόπελο και σε βάρος των οποίων η εταιρεία συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων) κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Πρόκειται για την πρώτη «φουρνιά» επαγγελματιών, σε βάρος των οποίων κινήθηκε νομικά η GEA αξιώνοντας συνδρομές που δεν πληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τη μουσική που ακούγεται στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Το θέμα είχε ανακύψει στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν συνολικά 113 καταστηματάρχες εστίασης της Μαγνησίας άρχισαν να παραλαμβάνουν σταδιακά ο ένας μετά τον άλλο «μπιλιετάκια» της GEA, η οποία αξιώνει αποζημιώσεις για τα συγγενικά πνευματικά δικαιώματα από τα καταστήματα που παίζουν μουσική για περασμένα έτη από 1.000 έως και 15.000 ευρώ από κάθε επαγγελματία εστίασης.

Το θέμα είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Χρήστο Γούσιο, οι οφειλές για τις οποίες η GEA κινήθηκε με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον καταστηματαρχών αφορούν στην περίοδο από το 2011 έως το 2018 και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος. Τα ποσά κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 3.000 ευρώ τον χρόνο.

Χθες επρόκειτο να εξεταστούν οι πρώτες 15 περιπτώσεις καταστηματαρχών εστίασης στις Βόρειες Σποράδες και δύο ξενοδοχειακών μονάδων εναντίον των οποίων κινήθηκε η GEA. Αφορούσαν σε οφειλές της περιόδου 2011 - 2018 με χρεώσεις από 150 ευρώ για κάθε έτος έως και 750 ευρώ τον χρόνο.

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν και πήραν αναβολή για την εκδίκαση των ασφαλιστικών στις 27 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου να υπάρξει χρόνος διαπραγμάτευσης με τη GEA για τα τελικά ποσά που θα καταβληθούν.

Υπάρχουν κι άλλες τρεις «φουρνιές» καταστηματαρχών, σε βάρος των οποίων κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και οι υποθέσεις των οποίων θα εξεταστούν στις 28 Νοεμβρίου, 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Νέες οχλήσεις

Πληροφορίες, που έχουν φθάσει στον Σύλλογο Εστίασης, μιλούν για νέες οχλήσεις τηλεφωνικές από στελέχη της ίδιας εταιρείας εναντίον καταστηματαρχών επίσης για οφειλές. Οποιος αρνηθεί να καταβάλλει το ποσό που του ζητείται καταγράφεται και η υπόθεσή του παραπέμπεται στο νομικό τμήμα της εταιρείας, μέσω του οποίου αποστέλλονται αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=