ΤΟΠΙΚΑ

Καταργείται η γραμμή Νέας Αγχιάλου – Ντίσελντορφ

καταργείται-η-γραμμή-νέας-αγχιάλου-ν-295592

Στο κάδρο της περικοπής δρομολογίων από την Condor και ο Βόλος, εξαιτίας πτώχευσης της Τhomas Cook

Ανώμαλη προσγείωση… για την αεροπορική γραμμή από Ντίσελντορφ – Νέα Αγχίαλο από την εταιρεία Condor Airlines. Στα απόνερα της πτώχευσης του Ομίλου της Τhomas Cook, στην οποία ανήκει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, που κλυδωνίζεται πλέον οικονομικά, αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές δρομολογίων και προορισμών. Το δικό της «τίμημα» πληρώνει και η Μαγνησία αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τους δύο προορισμούς, Μόναχο και Ντίσελντορφ προς Βόλο, τον ερχόμενο Μάιο θα κρατηθεί μόνο του Μονάχου.

Παρά το γεγονός ότι η γραμμή από Ντίσελντορφ προς Βόλο ήταν κερδοφόρα, καθώς την περυσινή χρονιά καταγράφονταν πληρότητα μέχρι και 80% σε κάθε δρομολόγιο, από φέτος τα πράγματα αλλάζουν στο πλαίσιο των περικοπών που αποφάσισε η γερμανική εταιρεία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει προκρατήσεις για την περίοδο από Μάιο μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2020, με μοναδικό δρομολόγιο πλέον από Μόναχο προς Νέα Αγχίαλο.

«Δεν είναι ευχάριστη αυτή η εξέλιξη. Ήταν μία αεροπορική γραμμή που είχε πληρότητα, όμως τα οικονομικά προβλήματα της Thomas Cook δεν επιτρέπουν προφανώς στην εταιρεία να συνεχίσει την πολιτική δρομολογίων που είχε χαράξει πριν την πτώχευση», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γνωστή τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Κλειστή πλατφόρμα από Ντίσελντορφ

Εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί, όπως είναι φυσικό, το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα της αεροπορικής εταιρίας Condor για την ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων από Ντίσελντορφ προς την Μαγνησία. Οι σχεδιασμοί της εταιρίας είναι εμφανείς και παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη σχετική ανακοίνωση, εντούτοις, οι επαγγελματίες ανησυχούν και χαρακτηρίζουν δυσάρεστη την διακοπή της απευθείας πτήσης από τον συγκεκριμένο προορισμό, για τη νέα σεζόν.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο θέμα, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι η εταιρία διακόπτει, όπως όλα δείχνουν την συγκεκριμένη γραμμή, ενισχύοντας, ωστόσο, το Μόναχο με δεύτερη πτήση προς τη Μαγνησία.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι πέρυσι υπήρχε μια απευθείας πτήση κάθε εβδομάδα από Ντίσελντορφ και μια από Μόναχο. Φέτος, όπως όλα δείχνουν, οι δύο πτήσεις από Γερμανία παραμένουν, αλλά προέρχονται από έναν προορισμό.

Καταθέτοντας, πάντως, την άποψή του, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι «οι επιπτώσεις από τον σχεδιασμό της εταιρίας θα φανούν εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι η κίνηση και πόσους επιβάτες θα έχει η κάθε πτήση» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου