ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Μήπως πρέπει επειγόντως να καθορίσουμε το συλλογικό αίτημα που πρέπει ως περιοχή να προβάλλουμε ενόψει των προεκλογικών αναγκών της κυβέρνησης; Αν το είχαμε σκεφθεί θα είχαμε εντάξει τη Μαγνησία στα «βαρέα και ανθυγιεινά» για να έχουμε πρόσθετες παροχές και μικρότερη αναμονή χρόνου μέχρι τη… δικαίωση.

Για σκεφθείτε, με την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργατών καθαριότητας η κυβέρνηση αποφεύγει μία πιθανή πολυήμερη απεργία σε περίοδο εκλογών. Ξαφνικά οι κραυγές του Αλογοκούφη (στην προηγούμενη απεργία) ότι δεν αντέχει ο προϋπολογισμός και το ασφαλιστικό σύστημα τέτοιες αλλαγές, πήγαν περίπατο.

Ε, άνθρωποι είμαστε (έστω και Αρχιεπίσκοποι) και λάθη κάνουμε. Γι αυτό υπάρχει το μπλάνκο, για να διορθώνουμε τις ομιλίες που περιέχουν ανεπιθύμητα σημεία. Τελικά το μπλάνκο αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα διαβουλεύσεων περί αντιπαροχών…

Με πίκρα το έλεγε χθες στον Σωτ. Πολύζο ο πρύτανης Κων. Μπαγιάτης. «Οποτε τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες δεν έχουν θέμα, θυμούνται το Ματσάγγου».
Ε, ας τον θυμούνται και κάποιοι, μπας και παραμείνουν κάποια πράγματα (όχι στη μνήμη και στις φωτογραφίες).

Μαστίχα Χίου φάγαμε προχθές; Η νέα κόντρα Δήμου Βόλου και Νομαρχίας ή Βούλγαρη-Παπατόλια αν προτιμάτε, ξέσπασε με αφορμή τις εκατέρωθεν δηλώσεις για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο τόνος των χθεσινών ανακοινώσεων δείχνει ότι θα υπάρχει συνέχεια. Λογικό, όταν στη βάση της κόντρας υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις και στην «θράκα» της προσωπικότητες με αλληλοκαλυπτόμενες επιδιώξεις (δεν εννοώ υποχρεωτικά το Δήμαρχο και το Νομάρχη).

Ως απορία θα το διατυπώσω. Τι θα γίνει με τη συνέχεια αυτής της κόντρας όταν έρθει η ώρα να υπογραφούν οι άδειες λειτουργίας του υπό σύσταση Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, με τον οποίο θα εξυπηρετούνται όλοι οι ΟΤΑ του νομού; Η άδεια και λειτουργίας και αποκομιδής υπογράφεται από το Νομάρχη. Η αποκομιδή θα αφορά σε έως και «ύποπτα» περιβαλλοντικώς στερεά απόβλητα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου