ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική φωταγώγηση της «Εξωραϊστικής»

συμβολική-φωταγώγηση-της-εξωραϊστι-296472

Μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου

Το εμβληματικό κτίριο της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου θα φωταγωγήσει συμβολικά ο 1ος Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το ιστορικό κτίριο θα φωταγωγηθεί επί μια ώρα με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της διεθνούς καμπάνιας κατά της βίας, που διαρκεί δεκαέξι ημέρες και τιτλοφορείται «orange days».

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του 1ου Ομίλου Βόλου Ευαγγελία Γκόλια υπογράμμισε ότι μετά την περσινή φωταγώγηση του δημαρχείου Βόλου, η συμβολική πρωτοβουλία συνεχίζεται με ένα ακόμη ιστορικό κτίριο της πόλης, το οποίο θα «ντυθεί» στο πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει το φως και την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Ολα τα βλέμματα θα στραφούν στο εμβληματικό κτίριο, με αφορμή τη συμβολική φωταγώγησή του με πορτοκαλί χρώμα, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Παρκ Βόλου ο ίδιος Ομιλος διοργανώνει εκδήλωση για τις «Orange Days» και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βραβευτούν η μικρότερη και η μεγαλύτερη σε ηλικία μαθητευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Πρόκειται για μια ακόμη συμβολική πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην υπογράμμιση του αγώνα και των προσπαθειών γυναικών, οι οποίες διεκδικούν δυναμικά μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση και τη γνώση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου