ΤΟΠΙΚΑ

Πτήσεις Easy Jet για τρίτη χρονιά στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

πτήσεις-easy-jet-για-τρίτη-χρονιά-στο-αεροδρό-296513

Ανοιξε η πλατφόρμα της εταιρείας για την καινούργια χρονιά – Από το 2021 αναμένονται οι πτήσεις στη Σκιάθο

Με θετικό πρόσημο, αύξηση 3% και περισσότερους από 46.000 επιβάτες, έκλεισε η φετινή σεζόν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τη βρετανική εταιρεία Easy Jet να έχει ήδη ανοίξει την πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2020. Στο μεταξύ, έχουν γίνει επαφές με τα επιτελικά στελέχη της εταιρείας από φορείς της Σκιάθου, προκειμένου το καλοκαίρι του 2021 να ανοίξει ο κύκλος των πτήσεων και στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εικόνα του αεροδρομίου είναι ικανοποιητική από άποψη επιβατικής κίνησης, με τις υψηλές προσδοκίες να διατηρούνται και την επόμενη χρονιά.

Η παρουσία των Βρετανών τουριστών στην χερσαία Μαγνησία είναι σημαντική και μεταφράζεται σε 3.500 αφιχθέντες, περίπου, με πτήσεις της Easy Jet στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αποτελεί, αναμφίβολα, θετικό στοιχείο το γεγονός ότι έχει ήδη ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων για την καινούργια καλοκαιρινή σεζόν, από τη βρετανική Easy Jet, που συνεχίζει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Αγχιάλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σχολιάζοντας την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, ο αερολιμενάρχης υπογράμμισε ότι είναι θετική, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι πτήσεις της βρετανικής Easy Jet θα είναι αυξημένες κατά δύο επιπλέον εβδομάδες το 2020 και θα διαρκέσουν από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα άνοιξε η πλατφόρμα και για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, που έχει μπει στην διαδικασία προπώλησης εισιτηρίων για τις πτήσεις της καινούργιας σεζόν που θα συνδέσουν το Μόναχο με τη Νέα Αγχίαλο.

Πτήσεις στη Σκιάθο

Με ικανοποίηση αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2021 ο κύκλος των απευθείας πτήσεων της Easy Jet από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της Βρετανίας, στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η βρετανική αγορά αντιπροσωπεύει το 60% του τουρισμού στη Σκιάθο και μεταφράζεται σε 120.000 Αγγλους τουρίστες στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Ηδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επαφές σε πολύ καλό, εκατέρωθεν, κλίμα, με την δημοτική αρχή, τους φορείς και τους επαγγελματίες της Σκιάθου να αναμένουν την έναρξη των πτήσεων της Easy Jet από το 2021.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου, Διαμαντής Μαθηνός, υπάρχουν θετικές προσδοκίες για τη νέα τουριστική σεζόν. Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά «είμαι πολύ αισιόδοξος. Εχει ήδη καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση του κολοσσού Thomas Cook. Υπάρχει ζήτηση και θα είναι επιτυχία για το νησί εάν η κίνηση παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς αρνητική απόκλιση για τη Σκιάθο» είπε.

Η Σκιάθος παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να εκφράζει θετικές σκέψεις για την καινούργια σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου