ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος από τα στελέχη της «Πράσινης Αριστεράς»

αιχμές-κατά-του-πολιτικού-συστήματος-296524

«Εχουμε ανάγκη έναν νέο πολιτικό φορέα» τόνισαν Θ. Φωτεινός και Παντ. Μαστρογιάννης

«Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη έναν νέο πολιτικό χώρο. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των συναινέσεων, αλλά να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και του πολίτη. Οι συμφωνίες να είναι ανοιχτές και όχι κάτω από το τραπέζι».

Αυτό επισήμανε χθες ο προεδρεύων της πολιτικής κίνησης «Πράσινη Αριστερά» Θράσος Φωτεινός που βρέθηκε στον Βόλο και μαζί με τον τοπικό συντονιστή Παντελή Μαστρογιάννη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματος στα θέματα επικαιρότητας.

Ο κ. Φωτεινός εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η εξουσία ως αυτοσκοπός προκειμένου να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κράτος σαν λάφυρο», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Οι πολίτες απογοητεύονται περαιτέρω και οδηγούνται στην αδράνεια και την περιθωριοποίηση. Έτσι έχουμε εκφυλισμό της πολιτικής. Με βάση τα παραπάνω συμπερασματικά λέμε ότι σιγά- σιγά η δημοκρατία πλήττεται και φαίνεται ότι οπισθοχωρούν οι ελευθερίες που έχουν κατακτήσει με τόσους αγώνες οι πολίτες. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών γίνονται επίκαιρα όσο ποτέ» πρόσθεσε ο κ. Φωτεινός.

Ο προεδρεύων της «Πράσινης Αριστεράς» επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

Στη συνέντευξη Τύπου τον λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος της Τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής Παντελής Μαστρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τον Βόλο, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των επτά επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας, που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο την ημερίδα στο ΤΕΕ Μαγνησίας για την αέρια ρύπανση. Ο ίδιος επέκρινε το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου