ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση για κορυφαία επιστήμονα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

διάκριση-για-κορυφαία-επιστήμονα-του-296691

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αρτεμις Χατζηγεωργίου στη λίστα με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως

Συνολικά 14 Ελληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Στη λίστα βρίσκεται και το όνομα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Αρτέμιδος Χατζηγεωργίου οι ερευνητικές εργασίες της οποίας όχι απλώς έχουν υψηλή απήχηση, αλλά κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών.

Ο σχετικός κατάλογος στον οποίο περιλαμβάνεται η Αρτεμις Χατζηγεωργίου, με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science.

Από αυτούς οι 4.000 κατατάσσονται σε 21 συγκριμένα επιστημονικά πεδία και τομείς και οι 2.000 στην κατηγορία των διεπιστημονικών πεδίων και τομέων. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI), 2006-2016, οι οποίοι προκύπτουν από 140.990 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Κάθε μία από αυτές τις ερευνητικές εργασίες κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με τον μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, περίπου 9.000.000 ερευνητές δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.

Η διάκριση αυτή αντανακλά και στα Ιδρύματα των διακριθέντων πανεπιστημιακών. Παράλληλα αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο του έμψυχου δυναμικών των Πανεπιστημίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου