ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατείχε ο 39χρονος Βολιώτης

πλήθος-υλικού-πορνογραφίας-ανηλίκων-296777

Πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκε στο σπίτι του 39χρονου Βολιώτη που συνελήφθη προχθές Τρίτη, μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.

Για την υπόθεση εκδόθηκε σήμερα ανακοίνωση τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim.

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου