ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τις ελλείψεις προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

ερώτηση-μεϊκόπουλου-για-τις-ελλείψει-296975

Την επαρκή στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ζήτησε με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Νεφροπαθών του Νομού Μαγνησίας στη Μονάδα σήμερα κάνουν αιμοκάθαρση πάνω από 100 νεφροπαθείς, σ’ αυτή υπηρετούν μόνο δύο επιμελητές ιατροί, ένας επικουρικός και μία γενική ιατρός.

Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να παρέμβει, ώστε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχωθεί επαρκώς για να εξυπηρετεί αποτελεσματικά όλους τους αιμοκαθαρόμενους, τους μεταμοσχευμένους και τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου αυτή τη στιγμή στελεχώνεται με δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό ιατρό και μία γενική ιατρό για την εξυπηρέτηση όλων των αιμοκαθαρόμενων, των μεταμοσχευμένων και των χρονίως πασχόντων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Νεφροπαθών του Νομού Μαγνησίας, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου σήμερα κάνουν αιμοκάθαρση πάνω από 100 νεφροπαθείς.

Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των νεφροπαθών και των χρονίως πασχόντων, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με 2 ακόμη ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας με καθήκοντα επιμελητή, με νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και διοικητικό προσωπικό για τη γραμματειακή υποστήριξη της Μονάδας.

Επιπρόσθετα, προσωπικό και ασθενείς διαπιστώνουν καθημερινά ότι επείγουσες συνεχίζουν και παραμένουν οι ανάγκες για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού σε όλες τις κλινικές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου. Όπως ενδεικτικά επισημαίνει και ο ίδιος ο Σύλλογος Νεφροπαθών σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου, στο ορθοπεδικό και ουρολογικό τμήμα, στην Μ.Ε.Θ., δηλαδή, σχεδόν στο σύνολο των κλινικών του Νοσοκομείου.

Επειδή, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου κάνουν αιμοκάθαρση πάνω από 100 νεφροπαθείς.

Επειδή, αυτή τη στιγμή, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται μόνο από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό ιατρό και μία γενική ιατρό.

Επειδή, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού τουλάχιστον με έναν ακόμη επιμελητή ιατρό, έναν ακόμη ιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και διοικητικό προσωπικό για τη γραμματειακή υποστήριξη της Μονάδας.

Επειδή, επείγουσες συνεχίζουν και παραμένουν οι ανάγκες για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις κλινικές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. 1. Πως προτίθεται να παρέμβει ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου