ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: Πλήρης στήριξη της δημοτικής αρχής Βόλου στην πολιτική της κυβέρνησης

λα-σ-πλήρης-στήριξη-της-δημοτικής-αρχή-297118

Από την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου σχετικά με την απάντηση της δημοτικής αρχής σε ερώτηση της παράταξης για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η δημοτική αρχή Βόλου ακολουθώντας για ακόμη μια φορά την προσφιλή της χυδαία τακτική, με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις, επιχείρησε να συγκαλύψει τις σοβαρές ευθύνες της και να «θολώσει τα νερά» για την πλήρη στήριξή που προσφέρει στην πολιτική της κυβέρνησης, που τσακίζει τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η στάση της δημοτικής αρχής, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, δεν μας ξαφνιάζει! Για ακόμη μια φορά ήταν αναμενόμενη! Η τοποθέτησή της απέναντι στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου, αποκαλώντας ως «γελοιότητες» την ανάγκη συζήτησης και πολιτικής τοποθέτησης του δημοτικού συμβουλίου, αποδεικνύει επί της ουσίας, ότι σε καμιά περίπτωση δε θέλει να συγκρουστεί με την κυρίαρχη πολιτική, για να τα έχει καλά με το «σύστημα» που υπηρετεί. Η δημοτική αρχή «έβαλε κάτω από το χαλί» ένα από τα πιο σοβαρά θέματα των λαϊκών οικογενειών της πόλης, που περιμένουν στην ουρά για ιατρικές υπηρεσίες ή ξεπουλιούνται στον ιδιωτικό τομέα, με το ανόητο ιδεολόγημα ότι δήθεν «δεν αφορούν την πόλη» και απαιτώντας τέτοιες επιστολές, που αφορούν «την Κούβα ή τις Σεϋχέλλες» να μην ξαναδιαβαστούν.

Ιδιαίτερα απεχθής, απαξιωτική και προσβλητική ήταν η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου για το θέμα της εγκατάλειψης της συνοικίας του Ξηρόκαμπου στη Ν. Ιωνία Βόλου, που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ομολόγησε ότι η «κατάσταση είναι εκτός ελέγχου»! Επιχειρώντας όμως να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων και τους υγειονομικούς κινδύνους από την έλλειψη των απαιτούμενων έργων ύδρευσης – αποχέτευσης, καθαριότητας και συντήρησης στην περιοχή, κατηγόρησε τους κατοίκους λέγοντας ότι δήθεν «πετάνε σκουπίδια, … πουλάνε τους κάδους απορριμμάτων … λεηλατούνε και κλέβουν» κι άλλες συκοφαντίες, απειλώντας τους ταυτόχρονα ότι αν δεν αναλάβουν εθελοντικές πρωτοβουλίες, δεν θα έχουν τη συνδρομή της δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να διεκδικεί λύσεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης, καλώντας όλους ανυποχώρητα να απαιτούν αυτά που έχουν ανάγκη, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και του δημοτικής αρχής, που αγωνιούν μόνο για την πολύμορφη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων για την ανάκαμψη των κερδών τους, υποβαθμίζοντας τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου