ΤΟΠΙΚΑ

Καταλήψεις & μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στον Βόλο κατά της αέριας ρύπανσης

καταλήψεις-μαθητικό-συλλαλητήριο-σ-297225

Συλλαλητήριο για να διαδηλώσουν κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πραγματοποιούν σήμερα μαθητές του Βόλου. Το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας και έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν επίσης φοιτητές, αλλά και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Σήμερα, προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σε κατάληψη είναι επτά σχολεία.

Συγκεκριμένα τα ΕΠΑΛ Αγριάς, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Λύκειο Βόλου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Χθες, σε κατάληψη διαμαρτυρόμενα για την ατμοσφαιρική ρύπανση βρέθηκαν δύο σχολεία, το Μουσικό και το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Σε ανακοίνωση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αναφέρουν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαθητές, ενώ αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πρόκειται να προχωρήσουν σε κατάληψη της Πρυτανείας και το απόγευμα στις 6μ.μ., από τον θόλο διοργανώνουν πανεκπαιδευτική πορεία με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με την ανακοίνωσή του επίσης το συντονιστικό των φοιτητών καλεί τα τμήματα να κάνουν γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν καταλήψεις.

Στο μαθητικό συλλαλητήριο θα συμμετέχει με απόφασή της και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας η οποία προκήρυξε και τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών.

Τη σημερινή μαθητική κινητοποίηση στον Βόλο χαιρετίζει με ανακοίνωση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, από τις 11 το πρωί, καθώς και στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου