ΤΟΠΙΚΑ

Με εναλλακτικές λύσεις στην άμυνα ο Ολυμπιακός Βόλου στην Κατερίνη

με-εναλλακτικές-λύσεις-στην-άμυνα-ο-ολ-851206

Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής να ολοκληρώνεται την Κυριακή, αλλά στον Ολυμπιακό εκτός από το φινάλε περιμένουν να πανηγυρίσουν και την άνοδο και αυτό μπορεί να γίνει και με αγώνα μπαράζ. Οι ερυθρόλευκοι, θέλουν να κάνουν πρώτα από όλα ακόμη ένα παιχνίδι δικό τους και στην συνέχεια να περιμένουν ίσως ένα “δώρο” από την Άρτα, αν τελικά η τοπική Αναγέννηση κόψει βαθμούς από την ομάδα του Πιερικού.
Πάντως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει από την περασμένη Κυριακή με τη νίκη επί του Θερμαΐκού και μαθηματικά την δεύτερη θέση μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος αποτελεί σημαντική επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.
Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος η παραγωγικότητα στην επίθεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε σημαντικά (οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν 16 τέρματα περισσότερα), η ομάδα συνέχισε να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ενώ μειώθηκαν τα στραβοπατήματα της έδρας.
Βάσει των αριθμών ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής στον δεύτερο γύρο. Για τους πιο πολλούς διαθέτει την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και αν τελικά δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο στην Β Εθνική, οφείλεται στη μη αξιοποίηση της έδρας στη διάρκεια του πρώτου γύρου (παραχώρησε τέσσερις ισοπαλίες στο Βόλο). Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κατάφερε να κερδίσει όλα τα ντέρμπι εντός έδρας (Πιερικό, Θερμαϊκό, Λαμία), όμως μια ισοπαλία ίσως αποδειχθεί καθοριστική.

Στην Κατερίνη κόντρα στον Εθνικό ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει ελλείψεις στην αμυντική γραμμή, καθώς θα απουσιάσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές.
Από την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής θα απουσιάσουν σίγουρα ο τιμωρημένος Βασίλης Φλώρος (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες), όπως και ο τραυματίας Βαγγέλης Διαμάντης. Από εκεί και πέρα το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστούν και οι τρεις παίκτες που βρίσκονται στο όριο για να συμπληρώσουν κάρτες, οι Άκης Πέτρου, Ευθύμης Αγγελόπουλος και Γιάννης Σαρρής. Και αυτό γιατί ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Κώστας Σταματίου δεν θα ήθελε να χάσει κάποιον από τους παραπάνω και να μην τους έχει στη διάθεσή του στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει αγώνα μπαράζ.
Έτσι, η τεχνική ηγεσία καλείται να επιλέξει τους παίκτες εκείνους που θα καλύψουν τα κενά στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Αντίθετα, στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση δεν υπάρχουν προβλήματα και δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές εκείνους που ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Θερμαϊκό.
Τη θέση των παικτών που θα λείψουν αναμένεται να πάρουν ο Δημήτρης Ακπαρίδης και ο Γιωργος Καρατζάς , στο κέντρο της άμυνας Μητράκας, Καρατζάς και Αντωνίου.
Για την θέση του δεξιού μπακ δυνατή υποψηφιότητα θέτει ο Θοδωρής Μητράκας, ενώ υπάρχει και ο Παναγιώτης Κόκκας που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στη θέση του αριστερού μπακ υπάρχει η εναλλακτική λύση του Νίκου Αντωνίου, ενώ στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί και ο Αλέκος Γεωργιάδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου