ΤΟΠΙΚΑ

Σεισμική δόνηση 6,2 R στη Μαγνησία: Άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

σεισμική-δόνηση-62-r-στη-μαγνησία-άσκηση-297675

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας που διενήργησε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και αφορούσε στην αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σεισμική Δόνηση 6,2 R

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης σεισμική δόνηση 6,2 R σημειώθηκε στις 18/11/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:05 π.μ. στην περιοχή του Παγασητικού κόλπου σε απόσταση 5 χλμ από τον Βόλο. Λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, για 30 λεπτά της ώρας διεκόπη η επικοινωνία (κινητά και σταθερά τηλέφωνα), η οποία κατέστη εφικτή μέσω δορυφορικών συσκευών και συσκευών Tetra. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και δραστηριοποιήθηκαν όλες οι Διευθύνσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αντιμετώπιση των συμβάντων στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπό της άσκησης αποτέλεσαν ειδικότερα:

  • ο έλεγχος πληρότητας των σχεδίων έκτακτης ανάγκης,
  • ο έλεγχος διαχείρισης κρίσεων,
  • η συνολική ετοιμότητα των δομών της Eταιρείας,
  • η άμεση ανταπόκριση της δομής άμεσης επέμβασης και
  • η αποτελεσματική διαχείριση της εξωτερικής επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αποφασίσθηκε άμεση εκκένωση των γραφείων του Βόλου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η διαχείριση της κρίσης πραγματοποιήθηκε από την ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ που αποτέλεσε το συντονιστικό κέντρο με την χρήση tetra και δορυφορικών συσκευών για την επικοινωνία με τους δημόσιους φορείς, τους εξωτερικούς συνεργάτες και τα συνεργεία της Εταιρείας, προκειμένου να αποκατασταθούν τυχόν βλάβες στο δίκτυο.

Τα συμβάντα εκτυλίχθηκαν στα κάτωθι σημεία:

1) Στο Κολυμβητήριο Βόλου: κατάρρευση εξωτερικής κερκίδας του κολυμβητήριου και διαρροή εσωτερικής εγκατάστασης με πυρκαγιά που τροφοδοτείται από τη διαρροή

2) Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και ΟΓΛ: βλάβη στο δίκτυο Μέσης Πίεσης 19bar

3) Στην οδό Πολυμέρη: διαρροή στον σταθμό IRI Αναύρου με αποτέλεσμα να προκληθεί έλλειψη αερίου (πτώση πίεσης) στο Νοσοκομείο Βόλου και 3.000 καταναλωτές να μείνουν χωρίς φυσικό αέριο.

4) Στην οδό Κασσαβέτη 36: διαρροή σε ανοδική στήλη

Η κινητοποίηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ξεκίνησε με την ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την αντιμετώπιση των συμβάντων και λόγω της κρισιμότητας τους, η Εταιρεία κηρύχθηκε σε «κατάσταση Γενικής Κρίσης».

Στο πλαίσιο της άσκησης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επικοινώνησε με τις Αρχές, τους τοπικούς φορείς, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Μετόχους και τους καταναλωτές και συνεργάστηκε με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας και την Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου. Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, για την συνεχή ετοιμότητα της Εταιρείας σε σενάρια κρίσης και τόνισε πως η επιτυχία της άσκησης μεταδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του Βόλου.

Η άσκηση ετοιμότητας που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό της Εταιρείας, έχει ως στόχο τη συνολική ετοιμότητα των δομών της Εταιρείας, την αναγνώριση τυχόν ελλείψεων και την υλοποίηση διορθωτικών ενεργειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου