ΤΟΠΙΚΑ

Στάχτου στο Δικαστήριο: «Δεν είχα πρόθεση να θίξω υπολήψεις»

στάχτου-στο-δικαστήριο-δεν-είχα-πρόθ-297735

Δεκτή έγινε από τους δέκα δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου η δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου, την οποία μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κ. Στάχτου σε έγγραφη δήλωση που κατέθεσε στο προεδρείο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ανέφερε ότι δεν υπήρχε η πρόθεση να θίξει την υπόληψη των δέκα δημοτικών συμβούλων με τις δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ειδικότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσαν μήνυση εναντίον της κ. Στάχτου ο τότε εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου και εννέα αντιδήμαρχοι οι: Δημήτρης Λιβογιάννης, Αριστείδης Σαββάκης, Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημήτρης Πέγιος, Γιώργος Σουίπας, Θανάσης Σταυρίδης, Γεωργία Τοκαλή- Μποντού, Ανδρέας Ζέρβας και Αποστόλης Μαλαματίνης.

Η μήνυση κατατέθηκε για δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, σε ραδιοφωνική εκπομπή που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Στους χώρους εργασίας του Δήμου επικρατεί τρομοκρατία και τραμπουκισμός, συνεχώς γίνονται μετακινήσεις των υπαλλήλων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι σε ενέργειες της δημοτικής αρχής που δεν είναι απόλυτα νόμιμες, υπηρεσίες έχουν αποδιοργανωθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν παράγεται κανενός είδους έργο».

Ο Δήμος Βόλου

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς και με αφορμή την απόπειρα διαστρέβλωσης από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης (;) της πραγματικότητας γύρω από την έκβαση της δικαστικής προσφυγής μελών της Δημοτικής μας Αρχής κατά της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, επιβεβαιώνεται το πολύ χαμηλό έως άθλιο επίπεδο ορισμένων που διεκδικούν αναίσχυντα να αυτοχαρακτηρίζονται λειτουργοί της ενημέρωσης.

Την κ. Στάχτου αθώωσε η συναινετική βούληση και η γνήσια δημοκρατική συμπεριφορά των μηνυτών, που έκαναν δεκτή την δήλωσή της ενώπιον του Δικαστηρίου.

Όλα τα άλλα, με κορυφαίες τις δηλώσεις ενός εξ Αθηνών αφιχθέντος αρχισυνδικαλιστή,, με χρήματα προφανώς του άγρια φορολογούμενου Έλληνα πολίτη, που πανηγύρισε την…ήττα της Δημοτικής Αρχής, αποτελούν γελοιότητες, πιστοποιούν το βαθύ χάσμα μεταξύ των κάθε λογής εργατοπατέρων, ιδιαίτερα αυτών του Δημοσίου, και της ίδιας της κοινωνίας.

Εν τέλει επαναφέρουν μετ’ επιτάσεως την αδήριτη ανάγκη για γενναίες και ριζικές μεταρρυθμίσεις και στη λειτουργία του Δημοσίου, στο πλαίσιο των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας μας, χωρίς προκλητικά προνόμια και επιλεκτικές μεταχειρίσεις για μικροκομματικούς και ρουσφετολογικούς λόγους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου