ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνουν οι φοιτητές τμημάτων στον Βόλο τις κινητοποιήσεις τους

κλιμακώνουν-οι-φοιτητές-τμημάτων-στο-298060

Συμμετέχουν στο αυριανό μαθητικό συλλαλητήριο και προχωρούν σε κατάληψη της Πρυτανείας και πορεία την Παρασκευή

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και του νομοσχεδίου, που θίγει θέμα διαγραφής των φοιτητών που θα ξεπεράσουν τα δύο έτη από το ανώτατο όριο σπουδών τους, προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αναφέρουν ότι θα συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί, από την πλατεία Ελευθερίας που διοργανώνουν μαθητές, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πρόκειται να προχωρήσουν σε κατάληψη της Πρυτανείας και το απόγευμα στις 6μ.μ., από το θόλο διοργανώνουν πανεκπαιδευτική πορεία με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με την ανακοίνωσή του επίσης το συντονιστικό των φοιτητών καλεί τα τμήματα να κάνουν γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν καταλήψεις.

«Το τελευταίο διάστημα το φοιτητικό κίνημα βγαίνει στους δρόμους ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης ΝΔ . Τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ όπου οι φοιτητές υπερασπίζοντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ μια βδομάδα πριν το Πολυτεχνείο, συνδέονται άμεσα με τα νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση για την κατάργηση του ασύλου και της επιβολής της ομαλότητας. Πέρα από το άσυλο, το νομοσχέδιο θίγει και το θέμα των διαγραφών φοιτητών (ν+2), την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από εξωτερικούς επόπτες με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων και όχι των φοιτητών και των κοινωνικών αναγκαίων, την εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια. Ολα αυτά, έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων πολιτικώνκατευθύνσεων και αφορούν την υποχρηματοδότηση, η οποία φτάνει στο 90% από την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των δομών του, ανοίγοντας την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το συντονιστικό στην ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου