ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας στους Δήμους και συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια Βόλου

στάση-εργασίας-στους-δήμους-και-συγκέ-298505

Από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Μαγνησίας για τη Θάλεια Στάχτου, που δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί στα δικαστήρια Βόλου, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας, με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού και κάλυψη της ΠΟΕ ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Θάλεια Στάχτου, η οποία δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, που υπέβαλαν εναντίον της δέκα δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου. «Η τρομοκρατία, οι απειλές και οι εκφοβισμοί των εργαζομένων που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους είναι καταδικαστέες. Πόσο μάλλον σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρείται ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» υποστηρίζοντας ότι «το να σέρνεται στα δικαστήρια η εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων επειδή δημοσιοποίησε τις διαπιστώσεις της, όπως ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, δεν τραυματίζει μόνον το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου, περνά ταυτόχρονα στην κοινωνία και το αρνητικό μήνυμα, ότι «τις αντιθέσεις και τις διαφορές των μερών Δήμου – εργαζομένων τις λύνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καταργούμε τον κοινωνικό διάλογο κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε»».

Στο πλευρό της κ. Στάχτου και ο Σύλλογος Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Λάρισας –Μαγνησίας, αναφέρει ότι «στηρίζουμε την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση, η οποία δεν πρέπει να ποινικοποιείται, αλλά αντιθέτως να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη άσκησή της. Η συνδικαλιστική ελευθερία αποτελεί κοινωνικό και αμυντικό δικαίωμα των εργαζομένων και το φαινόμενο του εκφοβισμού, με τελικό σκοπό την υποχώρηση από τις διεκδικήσεις, μας βρίσκει κατάφορα αντίθετους».

Τέλος, ψήφισμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ ΤΕΑΜ αναφέροντας ότι «η συνδικαλιστική δράση έχει ως στόχο της την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα οποία λόγω των μνημονιακών πολιτικών που βιώνουμε εδώ και μία δεκαετία βρίσκονται σε συνεχή υποχώρηση και δεν πρέπει να ποινικοποιείται».

Ανακοίνωση εξέδωσε εξάλλου και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου