ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 7 ετών σε 88χρονο Βολιώτη για ασέλγεια σε ανήλικη

κάθειρξη-7-ετών-σε-88χρονο-βολιώτη-για-ασ-298681

Στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας απολογήθηκε ο δράστης

Παρέσερνε στο σπίτι του κοριτσάκι, που δεν έχει υπερβεί τα δώδεκα έτη και ενεργούσε σε βάρος του ασελγείς πράξεις. Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δικάστηκε χθες 88χρονος Βολιώτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εφτά ετών και αποφασίστηκε να εκτελέσει την ποινή στο σπίτι του λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Ο 88χρονος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορούσε ελεύθερος, καθώς η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη, κάθισε στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ωστόσο, παρά τις τραυματικές εμπειρίες που προκάλεσε σε αθώα και ευαίσθητη ψυχή, αρνήθηκε κάθε αποδιδόμενη κατηγορία.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή, ενώ επί τρία ολόκληρα χρόνια παρενοχλούσε σεξουαλικά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το κοριτσάκι, το παιδί των γειτόνων του, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας του και την αδυναμία του να αντιδράσει.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε για το αδίκημα της ασέλγειας, όμως τον απάλλαξε από το αδίκημα της αποπλάνησης ανήλικου με ανταλλάγματα, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν τεκμηριώθηκε σε ποιες από τις περιπτώσεις ασέλγειας εξαπατούσε με ανταλλάγματα το κοριτσάκι.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες, δύο από την πολιτική αγωγή και συγκεκριμένα οι γονείς του κοριτσιού και δύο από την υπεράσπιση, που είναι οικεία πρόσωπα του 88χρονου.

Οι γονείς του κοριτσιού περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τον εφιάλτη που έζησε η οικογένεια, όταν το κοριτσάκι έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για το δράμα που βίωνε επί τρία ολόκληρα χρόνια, από το 2008 έως το 2011, στο σπίτι του γείτονα που γνωρίζουν επί σειρά ετών και είχε δει το παιδί τους να μεγαλώνει από μωρό.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε ο 88χρονος να κριθεί ένοχος, υποστηρίζοντας με σειρά στοιχείων ότι ο ηλικιωμένος τέλεσε τις πράξεις και ότι για αυτό τον λόγο πρέπει να τιμωρηθεί.

Από την πλευρά τους, οι μάρτυρες υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι ο 88χρονος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για το παραμικρό και ενέμειναν σε όσα ισχυριζόταν ο 88χρονος από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου.

Η υπεράσπιση υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά κατά του κατηγορούμενου προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα από εκείνον.

Η δίκη συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έως τις 4 το απόγευμα, οπότε ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Να επισημανθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο 88χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Τρικάλων με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο, τόσο για το αδίκημα της ασέλγειας, όσο και για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου με ανταλλάγματα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Όταν οι γονείς του κοριτσιού ενημερώθηκαν για τις πράξεις του γείτονά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο καταδικασθείς είχε απολογηθεί για την πράξεις του στον ανακριτή Βόλου και είχε αφεθεί ελεύθερος με διάφορους όρους όπως την καταβολή εγγυοδοσίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου