ΤΟΠΙΚΑ

50χρονη Βολιώτισσα ζει χωρίς ρεύμα και ο χειμώνας πλησιάζει

50χρονη-βολιώτισσα-ζει-χωρίς-ρεύμα-και-ο-299345

Εκκληση από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για την οικονομική ενίσχυση της γυναίκας, που αδυνατεί να εργαστεί

Εκκληση για την οικονομική ενίσχυση 50χρονης Βολιώτισσας, που μαζί με την κόρη της ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα τους τελευταίους οκτώ μήνες, απευθύνει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη.

Η 50χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της τα τελευταία δέκα χρόνια, που δεν της επιτρέπουν να εργαστεί. Στην αρχή αντιμετώπισε πρόβλημα με το θυρεοειδή της με αποτέλεσμα σήμερα να έχει φθάσει να ζυγίζει 170 κιλά. Δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα που χτύπησε την υγεία της. Από το άγχος και τη στενοχώρια άρχισε να προσβάλλεται από αυτοάνοσα νοσήματα που κάνουν την καθημερινότητά της δύσκολη και απαγορευτικό να εργαστεί για να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται όταν πριν από πέντε χρόνια ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του χρέη, επισκευαστικό δάνειο 60.000 ευρώ και καταναλωτικό δάνειο 15.000 ευρώ. Ξεκίνησε η κάτω βόλτα. Με μηδενικό εισόδημα, πλην μιας μικρής διατροφής που καταβάλλει ο σύζυγος για την κόρη του, τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται. Απλήρωτες οι δόσεις στην τράπεζα, στην εφορία, απλήρωτοι λογαριασμού νερού και ρεύματος. Μόνο για το ηλεκτρικό η 50χρονη χρωστά 7.500 ευρώ.

Πριν από οκτώ μήνες η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ιδιόκτητο σπίτι που ζουν μάνα και κόρη. Ακόμη και για να πλύνουν ένα ρούχο απευθύνονται σε φίλη της μητέρας.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη η 50χρονη χρειάζεται στήριξη για την πληρωμή της ΔΕΗ προκειμένου το σπίτι να μείνει μέσα στον χειμώνα χωρίς ρεύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (2421066208) προκειμένου να δοθεί ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι και η πιο επείγουσα οφειλή και μέσω του οποίου μπορεί κάθε ένας να καταθέτει όποιο ποσό διαθέτει.

Παράλληλα, η κ. Μορφογιάννη έχει έρθει σε συνεννόηση με γιατρούς του Βόλου για την παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης της 50χρονης που πάσχει από πολλαπλά νοσήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου