ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτισσας φοιτήτριας

διάκριση-βολιώτισσας-φοιτήτριας-299358

Το βραβείο «Μαρίας Μαύρου – Γκέκου» απονεμήθηκε στην Αγγελική Μελαχροινού

Το ετήσιο βραβείο «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου», που αθλοθέτησε για τέταρτη χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, απονεμήθηκε σε αριστούχο Βολιώτισσα φοιτήτρια.

Στο αμφιθέατρο του κτιρίου Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η εκδήλωση απονομής του ετήσιου βραβείου «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου» στη χορεύτρια του ΛΕΒ, Αγγελική Μελαχροινού, που τηρούσε τις προϋποθέσεις της διάκρισης. Ηταν η τέταρτη κατά σειρά θέσπιση του βραβείου «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου», που αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, το 2015, αποδεχόμενο σχετική πρόταση του επίτιμου μέλους του, του Βολιώτη Γιώργου Γκέκου, ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και έγκριτου μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας.

Το βραβείο της ονομαστικής εύφημης μνείας συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό έπαθλο, το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο Γ. Γκέκος στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδας του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963.

Στην πολύ ζεστή εκδήλωση, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου του Λ.Ε.Β., φίλων, συντελεστών της εκπαίδευσης και μελών της λυκειακής χορευτικής ομάδας, η πρόεδρος Μαρία Σπανού παρουσίασε το ιστορικό της αθλοθέτησης, που είναι η προαγωγή της μόρφωσης και η προσήλωση των νέων στις αξίες της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς, που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με σεβασμό και προσήλωση υπηρετεί από το 1920, αναφερόμενη παράλληλα στην προσωπικότητα και την προσφορά της Μαρίας Μαύρου –Γκέκου, προβάλλοντας για το σκοπό αυτό το σχετικό 25λεπτο βίντεο, εξιστορώντας τη διαδρομή και την προσφορά της.

Ο Γιώργος Γκέκος αναφερόμενος στο σωματείο, επισήμανε τους στόχους της θέσπισης του συμβολικού βραβείου και απευθυνόμενος στους νέους αναφέρθηκε- βάσει των επιστημονικών του ενδιαφερόντων- στις νέες τεχνολογίες που παρέχει η εποχή για την έρευνα και στις ανατροπές που αναμένονται να επιφέρουν στη ζωή μας. Προσέθεσε ακόμη «ότι η κοινωνία θα πρέπει να ενισχύει κάθε καλή προσπάθεια που κάνουν οι νέοι στο ξεκίνημα της ζωής τους στον τομέα της ακαδημαϊκής μόρφωσής τους, όπως στην προκειμένη περίπτωση γίνεται τώρα από τον ίδιο και το Λύκειο» και επέδωσε μαζί με την πρόεδρο την εύφημο μνεία μαζί με το χρηματικό έπαθλο στην προαναφερόμενη φοιτήτρια, ευχόμενος η ζωή της να είναι γεμάτη από επιτυχίες.

Ανταπαντώντας η βραβευθείσα, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τόσο τον κ. Γκέκο για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, που αποτελεί δείγμα ενθάρρυνσης των νέων όσο και το Λύκειο που τους πρόσφερε πολύ δημιουργικά ερεθίσματα στην έως τώρα διαδρομή τους για να μπορεί να ξεχωρίζουν την ποιότητα της κάθε μέρας στο μάθημα χορού. Ευχαρίστησε επίσης τους δασκάλους της στο Λύκειο, ενώ προηγουμένως η έφορος χορού, Αννα Κουτσελίνη συγχαίροντας την Α. Μελαχροινού, αναφέρθηκε σε διάφορα στιγμιότυπα από τη διαδρομή της κοπέλας στις ομάδες χορού από την παιδική της ηλικία, όπως και ο δάσκαλος Θανάσης Μπέας εξήρε τον χαρακτήρα της και την ολοπρόθυμη συμμετοχή της στις ομάδες, ευχόμενος επιτυχίες και στο μέλλον.

Παράλληλα, η Σοφία Κανταράκη-υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, εκπροσωπώντας τον διευθυντή, Σωκράτη Σαβελίδη μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ήθος και τις επιδόσεις της διακρινόμενης, το ρόλο των γονιών τους και των δασκάλων τους, αναφερόμενη παράλληλα τιμητικά στο έργο του Λυκείου των Ελληνίδων και στην πρωτοβουλία του Γιώργου Γκέκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου