ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης βρέθηκε να χρωστάει τέλη για ΙΧ που μεταβίβασε το 2003

βολιώτης-βρέθηκε-να-χρωστάει-τέλη-για-300828

Τελειωμό δεν έχουν οι διαμαρτυρίες για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων που έφθασαν με καθυστέρηση δεκαεννέα χρόνων. 50χρονος Βολιώτης κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ενώ κατέβαλε τα χρήματα κανονικά, έλαβε ατομική ειδοποίηση από την Εφορία Νέας Ιωνίας. Καλείται να πληρώσει ποσό 75 ευρώ για τα τέλη για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου που έχει ήδη μεταβιβάσει σε άλλο πρόσωπο από το 2003.

Ο πολίτης απευθύνθηκε στην Εφορία Βόλου για να ενημερωθεί τι συνέβη και από εκεί τον παρέπεμψαν στην Εφορία της Νέας Ιωνίας και το αντίστροφο!

«Υπέθεσαν ότι απευθύνθηκα σε μάντρα για τη μεταβίβαση του οχήματος. Ομως, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Η μεταβίβαση έγινε κανονικά στην Εφορία», επισημαίνει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο 50χρονος απευθύνθηκε και στο λογιστή του για να εξετάσει το θέμα. «Τα χρήματα έχουν καταβληθεί», λέει με σιγουριά και αναζητεί αποδείξεις σε έγγραφα που παρελήφθησαν πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Στην ίδια θέση με τον 50χρονο να γίνονται μπαλάκι μεταξύ των Υπηρεσιών και να ταλαιπωρούνται αναζητώντας χαρτιά ετών όπως του 2000 βρίσκονται εκατοντάδες Βολιώτες.

Οι ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών από τις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας για τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που αγοράστηκαν και τέθηκαν ήδη σε κυκλοφορία από τα έτη 2000-2002 πέφτουν βροχή.

Για το εν λόγω πρόβλημα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρόμενων πολιτών στο ΕΚΒ και έχει συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή, η οποία την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει πολιτική παρέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις των οφειλών έγιναν μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, που έδωσε οδηγίες για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών προκειμένου να μην παραγραφούν με το πέρας της 20ετίας, ενώ η έκθεση συντάχθηκε μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση σχετική με αυτοκίνητα. Η τριμελής επιτροπή λέει ότι «τέτοιου είδους ατομικές ειδοποιήσεις έχουν λάβει πάνω από 3.000 Βολιώτες, οι οποίοι έχουν καταβάλλει τα προβλεπόμενα ποσά με την αγορά ή μεταβίβαση των οχημάτων τους και τονίζει ότι η χρέωση των ποσών είναι άδικη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου