ΤΟΠΙΚΑ

Μαρίνα και αλιευτικό καταφύγιο μεταξύ Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας

μαρίνα-και-αλιευτικό-καταφύγιο-μεταξ-300891

Στην έκταση μεταξύ Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας, μετά το «ναυάγιο» με τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Αίτημα για τη δημιουργία μαρίνας και αλιευτικού καταφυγίου στη θέση μεταξύ Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας κατέθεσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό, οι υποδομές μπορούν να χωροθετηθούν στην περιοχή μπροστά από την έκταση που προορίζονταν για τη δημιουργία Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, σχέδιο όμως που έχει ναυαγήσει από το 2013 οπότε και ο Δήμος κλήθηκε να βρει από μόνος του χρηματοδοτική στέγη για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της περιοχής.

Παρά την ύπαρξη υποδομών, την ύπαρξη πλήρους φακέλου ίδρυσης, οικονομικοτεχνικά ζητήματα βιωσιμότητας, δεδομένα τεκμηρίωσης της οικονομικής και κοινωνικής απαίτησης για την ανάπτυξη της ναυτικής παιδείας στη χώρα, τη ναυτική παράδοση της περιοχής αλλά και για το «φυτώριο» των μελλοντικών φοιτητών το οποίο μπορεί να αποτελέσει ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ, δεν δρομολογήθηκε η διαδικασία «ανοίγματος του φακέλου» των Σχολών και της προσαρμογής των μελετών στις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης.

Πλέον ο δήμος προσανατολίζεται στην κατασκευή μαρίνας και αλιευτικού καταφυγίου που σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό θα τονώσουν τον τουρισμό στην περιοχή και την ίδια ώρα την επαγγελματική δραστηριότητα των αλιέων που ταυτόχρονα θα έχουν και έναν ασφαλή χώρο για την πρόσδεση των αλιευτικών τους σκαφών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου